ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U prodaji

St!llness izbacio 'Okruglu kocku' na ravnoj ploči

Autor: Portal Novilist.hr

09.06.2023. 13:15
St!llness izbacio 'Okruglu kocku' na ravnoj ploči

Foto: PR

"Ovo je jedna mala ravna ploča za čovječanstvo, ali velika zaokružena kocka za nas", poručili suSplitsko-zagrebačka grupa ST!LLNESS prošle godine napravila je veliki povratak na scenu popraćen i novim studijskim albumom “Kocka je okrugla” koji je završio u Top 5 albuma godine po većini hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, osvojio tri nominacije za nagradu Rock&Off i u više kritika nazvan jednim od najboljih hrvatskih povratničkih albuma.


Hvaljeni album je sada završio i na 130 gramskom crnom vinilu, u gatefold pakiranju s tekstovima svih pjesama. Cijena vinila je 25 eura, a od danas se može kupiti u zagrebačkom Rockmarku i PDV Shopu te na njihovim web stranicama (za ostale gradove i države) i riječkom Dallas Music Shopu (od 14.6.).


“Ovo je jedna mala ravna ploča za čovječanstvo, ali velika zaokružena kocka za nas”, rekao je Yuri, a Ante Estrada se nadovezao: “Izlazak vinila mogu prokomentirati parafraziranjem velikog benda Crvena jabuka – Svijet je ploča šarena”.


Kultni rap/rock/reggae bend ST!LLNESS, nakon deset godina diskografske pauze, vratio se sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla“. Na albumu se nalazi 12 pjesama.


Ivan Jurić i na ovom albumu potpisuje većinu pjesama, dok glazbu i aranžmane zajednički potpisuje cijeli bend. ST!LLNESS na ovom albumu čine Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara), Ante Ljubičić (gitara i programiranje), Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi) i Ivan Jurić (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth).


Album je snimljen u proljeće 2022. godine u “ŠtaTeBoliK” studiju. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Ognjen Zečević Egoless i Ivan Jurić Yuri, a dizajn covera i LP izdanja Marko Pinjuh. Album je objavljen u suizdanju ST!LLNESSA i diskografske kuće Mudri Brk, a na proljeće će biti objavljeno i vinilno izdanje albuma, stoji u priopćenju Mudrog brka.


ST!LLNESS uskoro gledajte uživo
23.06. T.L.M#9, Ražine
24.06. Art Festival Zen Opuzen
22.07. 21st Seasplash Festival #TwentyOneTheLastOne
28.07. Mudri Brk Festival, Jelsa
19.08. Udruga Rock in Marof