Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

drama u sudnici

‘Sram te bilo!’ Robert De Niro vikao na sudu zbog tvrdnji o zlostavljanju na radnom mjestu

Autor: M. Č.

01.11.2023. 13:34
‘Sram te bilo!’ Robert De Niro vikao na sudu zbog tvrdnji o zlostavljanju na radnom mjestu

Foto: Reuters

De Niro je zanijekao da je verbalno vrijeđao Graham Chase Robinson i njezinu tužbu od 12 milijuna dolara nazvao 'gluposti'Robert De Niro, glumac i dvostruki dobitnik Oscara i Zlatnog globusa, vikao je ,,Sram te bilo!” dok je svjedočio u njujorškoj sudnici, poričući tvrdnje da je zlostavljao svoju bivšu zaposlenicu, Graham Chase Robinson, koja sada traži milijune dolara odštete.


Podsjetimo, bivša je zaposlenica slavnoga glumca optužila za rodnu diskriminaciju dok je radila za njegovu tvrtku Canal Productions i ,,služila njegovim potrebama, velikim i malim, od 2008. do svoje ostavke 2019″. Kako prenosi The Guardian, Robinson traži odštetu od 12 milijuna dolara za emocionalnu patnju i povredu ugleda zbog kojih je, kako tvrdi, ostala bez posla i nesposobna da se oporavi od traume.


Porota također razmatra dokaze koji se odnose na drugu tužbu, onu koju je De Niro podnio protiv Robinson iz 2019. Naime, De Nirova tvrtka prva je tužila Robinson zbog navodnog nepropisnog trošenja na račun tvrtke, a sukladno s čime De Niro traži povrat Robinsonine plaće u iznosu od tri godine.
Na suđenju koje se odvilo u utorak, De Niro ljutito odgovara na pitanje je li istina da je ponekad mokrio dok je razgovarao s Robinsonom na telefonu: “Pustite me s tim glupostima. Sve si nas doveo ovdje zbog ovoga?”, rekao je odvjetniku.


De Niro je također zanijekao da je verbalno vrijeđao Robinson i odbacio njezinu tvrdnju da joj je rekao da mu je draže da ga ona češka po leđima nego da koristi uređaj za češanje leđa. Glumac je frustrirano odvratio da se to moglo dogoditi jednom ili dvaput, ali “nikad nije bilo s nepoštovanjem ili nepristojnošću”. Naposljetku je srdito pogledao Robinson i viknuo: “Sram te bilo, Chase Robinson!” Ubrzo je i dodao ispriku tišim glasom, nakon što ga je sudac Lewis J. Liman pogledao.


Ovakav osoran stav nikog ne iznenađuje, s obzirom da je od početka svjedočenja u ponedjeljak De Niro učestalo postupak nazivao “gluposti”. U utorak, dok ga je ispitivao odvjetnik tužitelja, rekao je: ,,Cijeli slučaj je besmislica. To je apsurdno.


Suđenje se nastavlja.