Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

ZAHVALJUJUĆI TAYLOR SWIFT

Šiške spuštene sa strane ponovno su se vratile na velika vrata

Autor: Mija Dropuljić

18.02.2024. 12:00
Šiške spuštene sa strane ponovno su se vratile na velika vrata

Foto: ReutersTaylor Swift već dugo koristi kose šiške, ali otkako je njezina frizura privukla pozornost svih na dodjeli Grammyja, jasno je da su šiške spuštene na stranu ponovno u modi. Šiške se također uvijek iznova pojavljuju na modnim pistama i ulicama svijeta mode, a ova frizura licu daje nježnost i ženstvenost te se može prilagoditi ovisno o strukturi kose i obliku lica.


Što čini šiške sa strane tako posebnima?


Šiške sa strane su stil šiški kod kojih kosa pada dijagonalno preko čela – otuda i naziv. Za razliku od ravnih šiški koje su ošišane vodoravno preko čela, bočne šiške su izvučene sa strane linije kose i oblikovane preko čela. Ove šiške licu daju asimetričan i mekan efekt koji naglašava crte lica, a istovremeno odiše određenom lakoćom.


Taylor Swift učinila je kose šiške jednim od svojih zaštitnih znakova i podigla ih na sasvim novu razinu. Umjesto da nosi uglađene i ravne šiške, Taylor ih često stilizira s laganim valovima ili opuštenim pramenovima s dodatnim volumenom u frizuri. To u konačnici izgledu daje ležeran i moderan dodir.


Ovo su prednosti šiški spuštenih sa strane
Šiške spuštene sa strane privlače pogled k očima i mogu ih naglasiti. Licu uglavnom brzo daju zavodljiv izraz. Kose šiške također mogu ublažiti oštre crte lica i dati licu mekši i ženstveniji oblik. Pramenovi se mogu kombinirati s različitim duljinama i teksturama kose.


Bez obzira imate li ravnu, kovrčavu ili valovitu kosu – ovaj stil pristaje mnogim tipovima kose. U usporedbi s punim šiškama, šiške spuštene sa strane zahtijevaju manje truda kada je u pitanju njega. Lako se mogu oblikovati na stranu i ne zahtijevaju svakodnevno ravnanje.