ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Alex Jadro

Riječki glazbenik u Dubaiju je uvjerljivo osvojio prvo mjesto izvevši skladbu »Suspicious Minds« Elvisa Presleyja

Autor: Sandy Uran

04.02.2023. 09:08
Riječki glazbenik u Dubaiju je uvjerljivo osvojio prvo mjesto izvevši skladbu »Suspicious Minds« Elvisa Presleyja

Foto: Promo

Pobijedio u »The Voice of the Ocean«Kako doznajemo, nakon nedavnog predstavljanja povratničkog singla pod nazivom »Zora, djeva«, glazbenik Alex Jadro bilježi još jedan uspjeh, i to na licenciranom The Voice natjecanju, The Voice of the Ocean, održanom u Dubaiju.


Podsjetimo, Alex je glazbeno ime koje svoju međunarodnu karijeru gradi već 40-ak godina, a njegova glazbena priča započela je kad je riječki glazbenik već s 10 godina imao svoj prvi bend Zvjezdane staze čiji su članovi bili i Žanil Tataj Žak te Damir Matić.


Tijekom tinejdžerskih godina bio je član i novovalnog banda The Burek s kojim je snimio četiri vlastite autorske skladbe. Godine 1984. bend bilježi nastup u popularnoj emisiji »Patuljci pojma nemaju«. Nakon brojnih nastupa na gitarijadama, Ri Rocku i drugim festivalima, krajem 80-ih Jadro postaje član grupe Daltoni, koja je bilježila lijepu popularnost na Kvarneru.
U drugom dijelu devedesetih Alex prihvaća ponudu benda Fireball i započinje inozemnu karijeru koja i dalje traje. Sam glazbenik otkrio nam je i kako je glazbenoj karijeri pridodao i onu uspješnu poduzetničku, no glazba je bila i ostala njegova prva ljubav.


Nedavno je predstavio već spomenutu novu skladbu »Zora, djeva« koju potpisuje kao autor glazbe i teksta, dok aranžman potpisuje Robert Grubišić. Pjesma je uz potporu klape Jadro snimljena u studiju Adria Records, te je na hrvatsku glazbenu scenu donijela pop skladbu bogatu etno zvukom.


Uspješnu karijeru Alex nastavlja već spomenutim nastupom na natjecanju The Voice of the Ocean u Dubaiju gdje je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u finalu izvevši skladbu »Suspicious Minds« legendarnog Elvisa Presleyja. Bila je to još jedna potvrda kvalitete ovog kantautora. Od riječkog glazbenika doznajemo i kako u vremenima koje dolaze priprema nove skladbe, a do tada možete poslušati »Zora, djeva« na YouTubeu.