Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nove ispovjesti

Priscilla Presley pričala o vezi s kraljem rock'n'rolla

Autor: Hina

06.09.2023. 10:21
Priscilla Presley pričala o vezi s kraljem rock'n'rolla

Foto: Reuters

Priscilla Beaulieu svoga budućeg supruga upoznala je 1959. godine kada je imala samo 14 godinaUdovica kralja rock’n’rolla Elvisa Presleya, Priscilla novinarima je rekla da je slavni pjevač, premda ga je na kraju ostavila, bio ljubav njezina života, nakon što je film o njihovoj turbulentnoj vezi premijerno prikazan na Venecijanskome filmskom festivalu.


Film “Priscilla”, redateljice Sofije Coppole adaptacija je udovičine autobiografije iz 1985., izdane pod nazivom “Elvis i ja”, u kojoj opisuje svoj turbulentan život s jednom od najpoznatijih ličnosti 20. stoljeća.


“Nisam ga napustila zbog toga što ga nisam voljela. On je bio ljubav mog života, ali njegov životni stil bio mi je tako težak. I mislim da to može shvatiti svaka žena”, rekla je Priscilla novinarima u Veneciji uoči svjetske premijere filma u kojemu glume Cailee Spaeny i Jacob Elordi.
Priscilla Beaulieu svoga budućeg supruga upoznala je 1959. godine kada je imala samo 14 godina. On je tada čeznuo za domom jer je, u sklopu jedinica američke vojske bio stacioniran u Zapadnoj Njemačkoj.


“Elvis mi je je tada govorio o svojim strahovima i nadama, o gubitku majke, koju nikad nije prebolio. Bio je vrlo ljubazan, pun ljubavi, ali je poštovao činjenicu da imam samo 14 godina. Mojim roditeljima bilo je vrlo teško shvatiti da je Elvis toliko zainteresiran za mene u toj dobi, no to je bila privlačnost. Nije bilo seksa među nama u tom razdoblju”, rekla je Priscilla.


Ubrzo nakon toga vratio se u Sjedinjene Države. S obzirom na to da su ostali u kontaktu, godine 1963. pozvao ju je da dođe živjeti s njim u Memphis gdje je završila školu.


Vjenčali su se 1967., iduće godine dobili kćer Lisu Marie, a razveli se četiri godine prije nego što je Elvis umro od srčanog udara u dobi od samo 42 godine.


Priscilla je rekla da su “i dalje ostali vrlo, vrlo bliski.”


“Mislim da je Sophia obavila nevjerojatno dobar posao”, kazala je Presley, a redateljica je rekla da se jako oslanjala na Priscillu za vrijeme snimanja filma.


“Trudila sam se snimiti film tako da to bude iz njezine perspektive”, rekla je Coppola novinarima.


Film će se u kinima u Sjedinjenim Državama početi prikazivati 27. listopada, nakon čega stiže i u Europu.


“Priscilla” je jedan od 23 filma u utrci za prestižnoga Zlatnog lava na Venecijanskom festivalu koji traje do 9. rujna.