Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tužna vijest

Preminuo Mark Margolis, glumac poznat po ulogama u ‘Breaking bad’ i ‘Better call Saul’

Autor: L. S.

05.08.2023. 10:00
Preminuo Mark Margolis, glumac poznat po ulogama u ‘Breaking bad’ i ‘Better call Saul’

Foto: Reuters

Mnogi ga pamte po ulozi kriminalnog bossa Hectora SalamanceGlumac serije Breaking Bad Mark Margolis preminuo je u 83. godini, a tužnu vijest objavila je njegova obitelj. Glumac je preminuo uslijed bolesti.


Margolis se pojavio u više od 100 TV programa i filmova, uključujući Scarface i Ace Ventura: Pet Detective, no mnogi ga pamte po ulozi Hectora Salamance u TV seriji Breaking Bad, u kojoj je glumio kriminalnog bossa u invalidskim kolicima koji nije mogao govoriti i komunicirao je samo zvoncem.


2012. bio je nominiran za nagradu Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u spomenutoj seriji, a kasnije se pojavio u istoj ulozi u prequelu Breaking Badu Better Call Saul.
Također je dobio priznanje jer je glumio sicilijanskog mafijaškog bossa zaraženog HIV-om u zatvorskoj drami Oz.


Brojni kolege odali su mu počast, među kojima je i Bryan Cranston, glumac koji je utjelovio Waltera Whitea u Breaking Badu.


“Mark Margolis je bio stvarno dobar glumac i divno ljudsko biće. Zabavan i zanimljiv izvan seta, i (u slučaju Breaking Bad i Your Honor) zastrašujući i opak na setu.


Njegova tiha energija bila je u suprotnosti s njegovom nestašnom prirodom i znatiželjnim umom… I volio se dobro našaliti. Već mi nedostaje. Odmori se sada, Mark i hvala ti na tvom prijateljstvu i tvom iznimnom radu”, napisao je.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Bryan Cranston (@bryancranston)


Bob Odenkirk, koji je glumio odvjetnika Saula Goodmana u Breaking Bad i Better Call Saul, opisao je Margolisa kao “snažnu prisutnost na ekranu”.


Rekao je: “Mark me nasmijao u kombiju na putu do seta svojim šalama i komentarima i samo se nadam da ću imati pola njegove energije i fokusa na povik ‘Akcija’ Hvala ti, Mark, i sućut tvojoj obitelji”.


Još jedan od kolega iz serije Dean Norris, koji je glumio Hanka Schradera, napisao je na X (prije poznatom kao Twitter):


“Tako je tužno čuti da je Mark Margolis umro. Fenomenalan glumac. Smiješan tip. RIP. Moje su misli s njegovom obitelji”.


Povodom smrti, sućut obitelji izražena je i od strane službenog profila serije:


“Pridružujemo se milijunima obožavatelja u žalovanju zbog smrti neizmjerno talentiranog Marka Margolisa, koji je – svojim pogledom, zvoncem i vrlo malo riječi – pretvorio Hectora Salamancu u jednog od najnezaboravnijih likova u povijesti televizije”.