Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

veteranka

Preminula Suzanne Shepherd, ''mafijaška majka''

Autor: M. Č.

19.11.2023. 17:46
Preminula Suzanne Shepherd, ''mafijaška majka''

Američka glumica i kazališna redateljica preminula je u 89. godini životaGlumica Suzanne Shepherd, poznata po svojoj ulozi u seriji Goodfellas, preminula je u 89. godini života, potvrdila je njezina obitelj.


Glumačka veteranka bila je najpoznatija po ulogama u velikom filmskom hitu Martina Scorsesea o mafiji, kao i po televizijskoj seriji The Sopranos.


Obožavatelji su brzo odali počast na društvenim mrežama, a jedan ju je nazvao “najboljom majkom glumicom”. Zvijezda Sopranosa, Ray Abruzzo, također je objavio posvetu na Instagramu.
,,Tužno je čuti o smrti Suzanne Shepherd. Sila prirode. Glumica, učiteljica“, kratko je napisao.


Shepherd je glumila majku lika Karen Hill (koju glumi Lorraine Bracco) u Goodfellas. U Sopranosima, glumila je Mary DeAngelis, majku Carmele Soprano (glumi je Edie Falco).


Shepherdova je uživala u karijeri dužoj od tri desetljeća, nakon svoje prve uloge tete Tweedy u Mystic Pizza iz 1988. godine. Također je glumila u filmskim hitovima Requiem for a Dream, Uncle Buck i Lolita. Na TV-u se pojavljivala u mnogim serijama, uključujući Law & Order i Blue bloods. Nedavno se pojavila u ovogodišnjem The Performanceu kao lik Tess.


Osim vlastite glumačke karijere, Shepherd je režirala u kazalištima diljem SAD-a i radila kao trenerica glume iz vlastitog studija u New Yorku. Nadolazeći dokumentarac pod nazivom A Gift of Fire opisat će njezino učenje. Shepherd je, također, studirala glumu kod Sanforda Meisnera i nastavila predavati Meisnerov program studija glume, kao prva žena koja je to učinila. Bila je jedan od osnivača grupe Compass Players ranih 1960-ih, zajedno s Alanom Aldom i Alanom Arkinom.


Suzannina unuka Isabelle potvrdila je za The US Sun da je glumica preminula, ali nije naveden uzrok smrti, a obitelj nije dala dodatne detalje. Uz Isabelle, Shepherd je iza sebe ostavila kćer Kate, zeta Milesa i snahu Joyce.