Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

zvučna imena

Poznati izvođači prvog „Lika Fest 2023“. Nastupit će i Ante Prkačin

Autor: Marin Smolčić

13.08.2023. 14:09
Poznati izvođači prvog „Lika Fest 2023“. Nastupit će i Ante Prkačin

Foto: Lika festStručno povjerenstvo prvog Lika festa je nakon mjeseci nestrpljivog iščekivanja otkrilo popis pjesama i autora koje će obilježiti prvo izdanje ovoga festivala. Treba naglasiti kako je natječaj neočekivano privukao mnoštvo talentiranih izvođača i skladatelja iz  cijele Hrvatske, a sada su najbolji od njih predstavljeni javnosti. Od skoro 30 prispjelih skladbi za prvi „Lika Fest 2023.“ odabrano je njih 20 koje ćemo slušati uživo prvoga dana tradicijske izložbe „Jesen u Lici“ pod velikim šatorom na Trgu Stjepana Radića.


Među izvođačima naći će se nekoliko vrlo zvučnih imena s domaće glazbene scene. Nastupit će: Tamburaški sastav Slavonski dukati, Joso Butorac uz klapu Tić i Voljena Grbca, TS Zvona, Cure iz centra, Dražen Žanko, i političar, vojnik i poeta Ante Prkačin. Od ličkih glazbenih snaga jedini dokazani skladatelj i izvođač bit će Gospićanin Slaven Stilinović, kao i lokalno poznati TS „Velebit“, TS „Lički tamburaši“ i mladić iz Ličkog Osika 18-godišnji Nikola Frković. 


Iz inozemstva ćemo slušati bihaćki TS „Prijatelji tambura“ i kao posebno iznenađenje festivala nastupit će ukrajinska umjetnica Marianna Ilkiv, koja će izvesti svoju skladbu “Imaš cijeli svijet oko sebe“.
Ličko-senjski župan Ernest Petry imenovao je Stručno ocjenjivačko povjerenstvo Festivala u sastavu nekoliko dokazanih poznavatelja glazbe koje je imalo zadaću pregledati i preslušati  sve prispjele skladbe i na temelju njihove kvalitete odabrati one koje će biti izvedene 29. rujna.


Ovo će svakako biti povijesni trenutak za Gospić koji će prvi puta biti domaćin ovako prestižnog glazbenog događaja. S obzirom na izvanredan glazbeni program, očekuje se nezaboravna atmosfera i velik broj posjetitelja na “Lika Fest 2023.”. Ako je suditi po priloženim imenima izvođača i skladatelja, svima koji se zateknu na ovome festivalu bit izvanredna prilika za uživanje u glazbi u srcu Like.