Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

"Vremena se mijenjaju, tinejdžeri ne"

Počele su "Lude devedesete". Otkriveno što se dogodilo s Ericom, Jackie, Kelsom i Donnom

Autor: Sanda Milinković

19.01.2023. 10:59
Počele su

Foto: NetflixProšlo je 17 godina otkako je završilo prikazivanje sitcoma “Lude sedamdesete” (“That ’70s Show”) i mnoštvo se toga promijenilo za stanovnike Point Placea u Wisconsinu.


Danas je na Netflixu krenula serija “Lude devedesete” (“That ’90s Show”) koja nastavlja radnju dvadeset godina kasnije i popunjava rupe oko toga što se dogodilo sa sada odraslom originalnom postavom koju su utjelovili Topher Grace (Eric), Laura Prepon (Donna), Mila Kunis (Jackie), Ashton Kutcher (Kelso) i Wilmer Valderrama (Fez).


Iako nitko od njih nije glavni lik u novim nastavcima, svi se spominju. Osim jednog. Naime, glumac Danny Masterson koji je utjelovio Hydea optužen je za silovanje oko čega se vodio sudski postupak 2017. godine koji je naposljetku proglašen ništavnim zbog pogrešno vođene istrage 2022. godine.
No, što se dogodilo s parovima?


Upozoravamo da nastavak teksta sadrži spoilere!


Eric & Donna


Originalna serija je završila tako da su Eric i Donna završili zajedno. Sada su bračni par koji ima kćer tinejdžericu Leiu i živi u Chicagu.


Priča počinje njhovim posjetom Ericovim roditeljima povodom Dana neovisnosti i tada doznajemo da je Donna postala spisateljica, a Eric je profesor na fakultetu i predaje “religiju Zvjezdanih ratova”.


Eric i Leia bi trebali otići u svemirski kamp namijenjen očevima i kćerkama, ali Leia bi radije ostala kod bake i djeda što Kitty i Red s oduševljenjem prihvaćaju.


Fez & Jackie & Kelso


Za slučaj da ste zaboravili, serija je završila poljupcem između Feza i Jackie, ali čini se da je njihova veza završila tijekom putovanja na Jamajku.


Tijekom razgovora s Kitty, Fez otkriva da ga je Jackie ostavila nakon što ju je uhvatio u telefonskom razgovoru s Kelsom. Dodaje da je to u prošlosti te da je njegova budućnost Sherri, inače susjeda Formanovih koju je utjelovila Andrea Anders.


Doznajemo i da je Fez postao lokalna zvijezda jer je otvorio nekoliko frizerskih salona naziva “Chez Fez – gdje je svaki dan dobar za kosu”.


I dok se napokon bliži otkrivanje informacije otkuda Fez zapravo potječe, odgovor je prigušen zvukom čajnika. Čini se da neke stvari ipak nećemo doznati.


Jackie i Kelso na kraju su završili zajedno, oženili se i dobili sina Jayja.


Jay je glavni lik u novoj seriji i zapinje za oko Leii.


“Ima izgled tate i mamin mozak. Dobio je same petice prošle godine!”, kaže u jednoj sceni Kelso.


Iako su on i Jackie u braku, čini se da su se (i više no jednom) rastali. U samoj premijeri prikazano je da se (ponovno) idu vjenčati.


“Ovo je naš drugi ponovni brak. Valjda će trajati?”, komentira Kelso.


U seriji se prema pisanju Too Faba ne spominje Betsy, kćer koju Kelso ima sa Brooke Rockwell (Shannon Elizabeth).


“Lude devedesete” od danas su dostupne na Netflixu.