Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Veliki redatelj ne posustaje

Osim filma o Isusu, Martin Scorsese se zagrijao za snimanje biografske priče o Franku Sinatri

Autor: T.I.

18.04.2024. 16:31
Osim filma o Isusu, Martin Scorsese se zagrijao za snimanje biografske priče o Franku Sinatri

Foto: Elena Ternovaja/Wikimedia Commons

Sinatrina kćer Tina koja drži ključeve njegove ostavštine nije još amenovala projekt, no to nije spriječilo Scoresesea da već odabere željene glavne glumceIako je njegov posljednji film „Killers Of Flower Moon“ gadno podbacio na kino blagajnama, iako se deset nominacija za Oscara na kraju pretvorilo u veliku nulu, slavni redatelj Martin Scorsese neda se smesti ni u 82-oj godini života. Zna se da u kalendar aktivnosti upisano snimanje filma o Isusu, sam Scorsese je izjavio da je odluku da se što prije baci na snimanje tog filma ubrzao susret s papom Franjom prošlo ljeto. Scenarij filma baziran je na knjizi „A Life Of Jesus“ katoličkog japanskog romanopisca Shūsakua Endōa, čija je knjiga vjerske tematike „Silence“ bila predložak i za istoimeni Scorseseov film iz 2016. s Andrewom Garfieldom i Adamom Driverom u glavnim ulogama. U filmu koji bi se trebao početi snimati kasnije ove godine na lokacijama u Italiji, Egiptu i Izraelu (ovo posljednje malo teže zbog ratne situacije), ponovno bi mogli vidjeti Garfielda u naslovnoj ulozi, a spominje se i ime Milesa Tellera koji je nešto mlađi i bliži Isusovim godinama u vrijeme smrti.


Osim tog filma o kojem se zna malo detalja, u planu je i snimanje filma „The Wager“ po romanu “The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder”, američkog novinara i pisca Davida Granna koji je prilikom promocije ove knjige prošle godine najavio snimanje filma, no konkretnijih vijesti nema. U tom epskom spektaklu na osnovu istinitog događaja pobune na nasukanom brodu engleske kraljevske mornarice u Patagoniji 1741., glavnu bi ulogu trebao ponijeti Leonardo Di Caprio kojem bi to bio već sedmi film s velikim redateljem od kojih samo jedan, „Shutter Island“, nije nominiran za Oscara za najbolji film.


Spominjalo se da u ladici Scorsese ima i projekt biografskog filma o frontmanu rock benda Grateful Dead Jerryju Garciji, kojeg bi trebao glumiti Jonah Hill, te biografski film o predsjedniku Theodoreu Rooseveltu. Na velikom platnu utjeloviti bi ga trebao opet – Leo DiCaprio.
I dok će ovi projekti počekati, ako će uopće ikad doći u fazu produkcije, ovih se dana pojavila vijest da se Scorsese jako zagrijao za novi projekt, blizak njegovom srcu. Riječ je o biografskom filmu o životu Franka Sinatre. Variety piše da Sinatrina kćer Tina koja drži ključeve njegove ostavštine nije još amenovala projekt, no to nije spriječilo Scoresesea da već odabere željene glavne glumce. Pogađate, u glavnoj muškoj ulozi redatelj vidi DiCaprija, a u ženskoj (vjerojatno je riječ o liku druge Sinatrine supruge Ave Gardner), Jennifer Lawrence.