Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

London

Oppenheimer trijumfirao na dodjeli filmskih nagrada BAFTA, a najbolji dokumentarac je onaj o Ukrajini

Autor: S.M.

19.02.2024. 16:59
Oppenheimer trijumfirao na dodjeli filmskih nagrada BAFTA, a najbolji dokumentarac je onaj o Ukrajini

Foto: Reuters

Emma Stone osvojila je nagradu za glavnu glumicu za gotičku komediju "Jadnici"Film o izradi atomske bombe tijekom Drugog svjetskog rata, “Oppenheimer”, veliki je pobjednik na dodjeli filmskih nagrada BAFTA sa osvojenih devet nagrada.


Jedan od filmova s najvećom zaradom 2023. osvojio je ukupno sedam nagrada: glavnu nagradu večeri, nagradu za najbolji film, nagradu za glavnog glumca Cilliana Murphyja, sporednog glumca Roberta Downeya Jr., montažu, kameru, originalnu glazbu te režiju za Christophera Nolana, njegovu prvu takvu nagradu BAFTA-e.


Emma Stone osvojila je nagradu za glavnu glumicu za gotičku komediju “Jadnici” koja je osvojila ukupno pet nagrada. Da’Vine Joy Randolph osvojila je nagradu za sporednu glumicu za svoju ulogu u filmu “The Holdovers”, a sudska drama “Anatomija pada” osvojila je prvu nagradu večeri, nagradu za originalni scenarij.
“Zona interesa”, ratni i kriminalistički film o zapovjedniku Auschwitza i njegovoj obitelji koja živi uz nacistički logor smrti, osvojila je posebnu nagradu za britanski film.


Nagradu za najbolji dokumentarni film dobio je film “20 dana u Mariupolju”, osobni prikaz novinara Mstislava Černova o opsadi ukrajinskog grada, stoji u priopćenju organizacije.