Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Legendarni glazbenik

Oliveru Dragojeviću u čast: 5. godinu zaredom glazbeno-umjetnički projekt 'Trag u beskraju'

Autor: Ivana Kocijan

26.07.2023. 10:33
Oliveru Dragojeviću u čast: 5. godinu zaredom glazbeno-umjetnički projekt 'Trag u beskraju'

Foto: Arhiva NL

Na trajektu Split – Vela Luka poznati će glazbenici i ove godine ponovo pjevati najveće hitove legendarnog pjevačaOliveru Dragojeviću u čast 5. godinu zaredom bit će održan glazbeno-umjetnički projekt »Trag u beskraju« koji započinje danas tradicionalnim koncertom na trajektu Jadrolinije »Korčula«.


Svi koji kupe kartu za trajekt koji će isploviti iz Splita za Velu Luku u 17.30 imat će priliku uživati u koncertu na kojem će nastupiti Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo.


Projekt se nastavlja sutra u 21.30 otvorenjem izložbe »Oliver privatno« u dvorani Glazbene škole »Oliver Dragojević« gdje će u petak u 21.30 biti održana promocija knjige nota »Oliver i Zdenko« čiji je autor Ante Gelo.
Glazbeno-umjetnički projekt »Trag u beskraju« kulminirat će središnjim koncertom u subotu na pontonu ispred rive u Veloj Luci koji će od 21.15 biti moguće pratiti u izravnom prijenosu na HTV1.


Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo, a Oliveru u čast pjevat će: Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini.


Projekt se nastavlja u nedjelju već rasprodanim koncertom »Kad mi dođeš ti«, autorskom večeri Vinka Barčota, s početkom u 21.30, na pijaci crkve sv. Josipa.


Pjevat će: Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i Kvartet Sequentia.


U ponedjeljak od 21.30, također na pijaci, manifestacija završava koncertom »Povedi me« Jasne Zlokić koji je također unaprijed rasprodan.


Manifestaciju »Trag u beskraju« organiziraju: Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vele Luke te udrugom Luško lito uz partnere: Hrvatsku turističku zajednicu, Dubrovačko-neretvansku županiju i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije.


»Oliveru u čast svi će tijekom odvijanja niza događanja i koncerata moći uživati u vječnoj ljepoti emocija koje je Oliver utkao u svoje pjesme i ostavio ih u naslijeđe mnogim generacijama«, poručuju organizatori.