Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Brendan Fraser

Nakon objave da je spolno zlostavljan, poznati glumac neće na dodjelu Zlatnih globusa: "Moja mama nije odgojila licemjera!"

Autor: S.M.

18.11.2022. 11:03
Nakon objave da je spolno zlostavljan, poznati glumac neće na dodjelu Zlatnih globusa:

Foto: Reuters

Ua ulogu u filmu "The Whale" prikazanom na Filmskom festivalu u Veneciji dobio je stojeće ovacije duge šest minutaBrendan Fraser kaže da neće na dodjelu Zlatnih globusa iduće godine, čak niti u slučaju da bude nominiran za ulogu u filmu “The Whale”, piše Global News.


Razlog odluke je njegovo javno objavljivanje da ga je seksualno napao Philip Berk, bivši predsjednik Udruženja holivudskih stranih novinara (HFPA) koja organizira dodjelu Zlatnih globusa.


Fraser ga je javno optužio 2018. godine za napad koji se dogodio tijekom ručka na Beverly Hillsu 2003.
U novom intervju za časopis GQ, glumac je potvrdio da ga je upravo iznošenje optužbe uz medijsku pažnju, izoliralo od daljnjih uloga u holivudskim filmovima. Unatoč zapaženom uspjehu u ranijoj karijeri, na nekoliko je godina doslovce nestao.


Tvrdi da je tada bio “jadan” i “očajan” te da je krivio sam sebe za navodni seksualni napad. Berk je porekao optužbe, ali Fraser kaže da mu je 2018. napisao pismo isprike.


Interna istraga unutar Udruženja utvrdila je da je Berk “neumjesno dotaknuo” Frasera, ali uz tvrdnje da je hvatanje “trebalo biti shvaćeno kao šala”.


Berk je kasnije udaljen iz Udruženja nakon što je 2021. izjavio da je “Black Lives Matter” rasistički pokret pun mržnje.


Fraser je za ulogu u novom filmu “The Whale” prikazanom na Filmskom festivalu u Veneciji dobio stojeće ovacije duge šest minuta, a kaže da ne bi sudjelovao u dodjeli Zlatnih globusa.


“To je zbog povijesti koju imam s njima, a moja mama nije odgojila licemjera. Možete me zvati mnogim imenima, ali licemjerom nikako”, zaključio je glumac.