Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nezavisno glazbeno novinarsko priznanje

Nagrada Rock&Off slavi mali jubilej

Autor: Ivana Kocijan

10.11.2022. 08:45
Nagrada Rock&Off slavi mali jubilej

Foto: EMICA ELVEDJI/PIXSEL

Iznimno smo ponosni te zahvalni brojnim glazbenicima i drugim dionicima glazbene industrije koji imaju riječ hvale za ovaj projekt, poručuju organizatori i najavljuju svečanost 3. veljače 2023. godineNezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off 3. veljače sljedeće godine u zagrebačkoj će Tvornici kulture proslaviti prvi mali jubilej, odnosno peto izdanje.


U prve četiri godine ova je nagrada postala relevantna izvođačima i široj javnosti jer je izrasla u rock&off platformu iz koje je proizašlo nekoliko projekata.


Mala škola Rock&Off novinarstva upoznaje mlade buduće novinare s ključnim pojmovima rock&off novinarstva uz veliku pomoć iskusnih mentora; Skener je pregled mjesečnih izdanja iz rock&off svijeta te godišnji podsjetnik svih albuma i singlova; Rock&Off radio emitira hrvatsku rock&off glazbu uz prateće glazbene emisije koje su dostupne na internetu i Iskon TV-u.
Tu su i Rock&Off turneje u manjim gradovima diljem Hrvatske koje s izgrađenom rock&off infrastrukturom od lipnja do listopada dovode nominirane izvođače u kategoriji Veliki prasak godine aktualnog izdanja Rock&Offa (više od 30 koncerata), kao i Veliki Glazbeni Rock&Off kviz powered by Iskon koji je u pola godine okupio više od 2.000 sudionika u Tvornici kulture, pronio znanje o rock&off glazbenicima i bogato nagradio dobitnike.


Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.


Nagrada Rock&Off je od 2018. godine nagradila niz izvođača u kategorijama Albuma godine, Pjesme godine, Velikog praska godine, Koncertnog nastupa godine, Nagrade publike, Rock&Off izvođača godine, Electro&Off izvođača godine, Rap&Off izvođača godine, Jazz&Off izvođača godine te Pop&Off izvođača godine.


– Iznimno smo ponosni što već slavimo mali jubilej ove nagrade te zahvalni brojnim glazbenicima i drugim dionicima glazbene industrije koji imaju riječ hvale za ovaj projekt.


Vjerujemo da je ova platforma dala doprinos glazbenicima u predstavljanju njihove virtuoznosti i talenata široj javnosti te da su glazbeni novinari iz žirija napravili dobar odabir svake godine.


Za petu godinu pripremamo dodatna iznenađenja, ali najvažnija stvar je proglasiti najbolje po odabiru glazbenih novinara uz sjajnu produkciju i atmosferu. Vidimo se u Tvornici kulture, poručili su organizatori.