Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Val kritika

Muzej voštanih figura popravlja figuru Dwaynea Johnsona. Glumac iskazao nezadovoljstvo zbog boje kože

Autor: Hina

24.10.2023. 11:56
Muzej voštanih figura popravlja figuru Dwaynea Johnsona. Glumac iskazao nezadovoljstvo zbog boje kože

Foto: Reuters

Muzej Grevin ponosno je otkrio glumčevu figuru, ali fanovi su ih optužili da su ga previše "izbijelili".Francuski muzej Grevin odmah je prionuo popravku voštane figure Dwaynea Johnsona nakon što je i sam glumac to zatražio, a obožavatelji ga prethodno obavijestili o tomu da je boja kože figure svjetlija od njegove prirodne, piše BBC.


Muzej Grevin ponosno je polovinom mjeseca otkrio glumčevu figuru u prirodnoj veličini, izazvavši vrlo brzo val kritika njegovih fanova.


Najviše pritužbi odnosilo se na boju kože. Bilo je kritika i na račun odjeće na figuri. Obožavatelji su komentirali da The Rock izgleda kao lik s reklame za sredstvo za čišćenje Mr. Clean, a neke pomalo podsjeća na Vin Diesela.
Kreatora voštane figure fanovi su optužili da ga je previše “izbijelio”, osobito s obzirom na činjenicu da je Rock rođen u Kalifoniji, da mu je otac crnac porijeklom iz Nove Škotske, a majka Samoanka.


Pošto se na Instagramu oglasio i sam glumac, komentiravši da će se “njegov tim obratiti prijateljima u pariškome muzeju Grévin kako bi se popravili neki važni detalji na njegovoj voštanoj figuri, počevši od boje kože”, muzejski je tim hitro prionuo poslu.  


Ravnatelj muzeja Yves Delhommeau AFP-u je rekao da njegovo osoblje planira raditi “cijelu noć” kako bi voštana figura bila u skladu s “očekivanjima obožavatelja”.


Za boju kože figure okrivio je “problem s osvjetljenjem”, obećavši da će ga riješiti.


Delhommeau je otkrio i da će The Rock osobno kasnije posjetiti muzej “kako bi provjerio treba li obaviti još neke izmjene”.


Muzej je voštanu figuru otkrio 16. listopada. U objavi za medije stoji kao se umjetnik Stéphane Barret morao osloniti na fotografije i video zapise da bi izradio figuru.


Požalio se da je riječ o “mukotrpnom” poslu te da je samo oči morao izrađivati triput.