Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Projekt Dvaput

Marta, Goran i N I K O L I N A su partneri u "Zločinu"

Autor: Lucija Sučić

04.11.2022. 10:41
Marta, Goran i N I K O L I N A su partneri u

Nova suradnja s domaćim vokalima

Nakon odlično prihvaćenog nastupnog singla „Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš“, na kojem im se pridružila izvrsna Ivana Starčević, Goran Kuretić i Marta Muždalo (DVAPUT) nastavljaju suradnju s poznatim domaćim vokalima, ovoga puta s Nikolinom Kovačević.Umjetničkog imena N I K O L I N A, nakon brojnih suradnji s bendovima kao što su Mayales, F5 i Dementronomes, prošle godine otisnula se u solo vode uspješnim singlovima „Srce“, „Ljubav“ i „Njeno rame“. Nikolinin moćan vokal i pjevački senzibilitet odlično su se uklopili u elektropop zvuk „Zločina“.


Ista retorička pitanja koja se iznova postavljaju kroz pjesmu, mijenjaju svoj karakter ovisno o glazbenoj podlozi u pojedinom segmentu. Zbog minimalističkog pristupa tekstu, isto pitanje dobiva raspon od zavodničkog do gotovo submisivnog. Kao i prethodni singl, i „Zločin“ je plesnog karaktera, premda je pomalo mračniji.


Foto: Aquarius Records


Do značajnijeg zaokreta došlo je u koncepciji pratećeg video spota, koji je autorsko djelo arhitektice i glazbenice Jelene Rajčević. Spot je kolaž posuđenih snimaka kinematografije sredine 20. stoljeća i predstavlja vječnu femme fatale – serijsku zavodnicu u bijegu od zakona, čiji je jedini zločin nemilosrdno osvajanje njenih žrtava. Crno-bijelim isječcima su suprotstavljene jarke primarne boje u jednostavnoj pop-art estetici.


Autori teksta, glazbe, aranžmana i produkcije su Marta i Goran, pa „Zločin“ predstavlja prvu pravu autorsku suradnju dvojca DVAPUT. Prateće vokale otpjevao je Goran. Pjesmu je masterirao Pavle Miholjević, koji je stalni suradnik na projektu.


Nikolina ne skriva zadovoljstvo ovom suradnjom:


Martu i Gorana poznajem dugi niz godina, a oduševila me ideja da zajedno stvaraju i to koncept s izraženom eksperimentalnom niti. Svidjela mi se mističnost koja se provlači kroz pjesmu, a izlazi van vrlo direktno i “in your face“, izjavila je za Aquarius Records.


DVAPUT je eksperimentalan glazbeni projekt, koncipiran na suradnji, ali tako da se izbjegnu sva bendovska ograničenja i iskoristi širi spektar različitih autora i izvođača, koji daju svoj stvaralački doprinos. Tako se u fokus stavlja svaka pojedina pjesma, kao optimalan spoj različitih kreativnih svjetova, koje su žanrovski ponajprije pop, ali uz primjese elektra, funka, dance-a i drugih glazbenih stilova, bez ikakvih ograničenja.