Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

NOSITELJICA LISTE

'MALO SAM ČUDNO HODALA' Sabina Glasovac natjecala se u izboru za Miss Hrvatske

Autor: R.H.

08.04.2024. 10:54
'MALO SAM ČUDNO HODALA' Sabina Glasovac natjecala se u izboru za Miss Hrvatske

Foto: Patrik Maček/PIXSELLSaborska zastupnica i potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac nositeljica je liste koalicije ‘Rijeke pravde’ za IX. izbornu jedinicu, a malo je poznato da se natjecala u prestižnom natjecanju za Miss Hrvatske 1996. godine. O iskustvu u tom natjecanju progovorila je u talk showu “U povjerenju by Neven Ciganović”.


“Imala sam malo pognuto držanje i onako malo čudno sam hodala. Pošto sam živjela u Našicama i tamo sam išla u školu, upisala sam se u Osijeku u jednu modnu agenciju, zvala se Imagination i pokojna gospođa Turalija je to vodila. Imperativno sam išla ondje kako bih naučila hodati i držanje”, kazala je Glasovac pa nastavila.


– Jedan dan kad smo došli na kraj tečaja, došli su gospođa Tihana Harapin i Saša Zalepugin u tu našu agenciju i mi ćemo sad tu imati neki casting. I tako sam ja završila na tom prvom, mislim da je to bilo Miss Vinkovaca. Nakon toga, s obzirom na to da sam tu bila izabrana, išla sam dalje na tu višu razinu, Miss Slavonije i Baranje. I tamo se bila izabrana među prve četiri i sad idete u Umag, to je polufinale i tamo sam ispala, govori Glasovac.

Podsjetimo, Sabina Glasovac je rođena 20.svibnja 1978.godine u Našicama, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala je na Filozofskom Fakultetu u Zadru gdje je stekla zvanje profesorice njemačkog i engleskog jezika i književnosti.


Prije 18 godina se zaposlila u Gimnaziji Franje Petrića, a u srpnju 2012. godine postaje savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta. U rujnu 2020. izabrana je za potpredsjednicu Socijaldemokratske partije Hrvatske, a na sjednici održanoj 16. listopada 2020. izabrana je na dužnost potpredsjednice Hrvatskoga sabora.