Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

»Sedmo nebo«

Makarska grupa Rezerve objavila je novi album, najavljen je singlom "Tvoja ljubav"

Autor: Ivana Kocijan

20.05.2024. 15:19
Makarska grupa Rezerve objavila je novi album, najavljen je singlom

Foto: GABRIELA BAŠIĆ

Glazbeni koktel za sve prilike i situacijeGrupa Rezerve vratila se na glazbeni teren novim izdanjem kojim nas vodi na – »Sedmo nebo«. Album »Sedmo nebo« najavljuje singl »Tvoja ljubav«, razigrana pjesma koja slušatelje svojom energijom uvodi u bezbrižnu emociju dugog toplog ljeta. Za pjesmu je snimljen i spot u režiji filmskog redatelja Milana Latkovića.


Rezerve su na drugom dugosvirajućem izdanju glazbeno i tekstualno zrelije što se moglo prepoznati u dosad objavljenim pjesmama »Sve u sol«, »Podstanar«, »Chayenne«, uz koje album donosi i za njih karakteristične, razigrane i dječački zaljubljene punk rock singlove kao što je »Ne voliš dečke«.


Novi album uigrane rock četvorke pravi je glazbeni koktel za sve prilike i situacije. Glazbu i stihove za svih deset pjesama opet potpisuju svi jer takva je sudbina Rezervi – niti jedna se ne ističe, već vrijedno trenira i čeka svoju priliku da zasja.
Za ovaj album Rezerve su odlučile zbiti redove i nakon godina života u odvojenim gradovima, svi su napokon na okupu i dišu kao jedno u Makarskoj.


Dok su na prošlom albumu dio materijala snimili u svom studiju Dr. Bre u Tučepima, a dio u RSL-u u Novom Mestu, ovog puta su snimanje kompletnog materijala odlučili odraditi u Tučepima, dok je mix i snimanje albuma odradio bubnjar Rezervi Tomislav Miladinović.


Mastering albuma su prepustili dugogodišnjem prijatelju i suradniku, producentu Pavlu Miholjeviću koji se Rezervama pridružuje prvi put nakon nastupnog EP izdanja »Evo Rezerve«.


Od gostiju na albumu valja istaknuti Johna iz Morta koji se svojom savršenom »rašpom« pridružuje Rezervama na najžešćoj stvari s albuma, pjesmi »Rudnik«, a od gostiju tu je i multiinstrumentalist Danko Krznarić koji je ostvario brojne glazbene suradnje na sceni, a trenutačno dijeli pozornicu s Milom Kekinom i Songkillersima.


Naslovnicu albuma, koja se konceptualno i estetski nastavlja na naslovnice EP-a »Evo Rezerve« i hvaljeni album »Ravno u zamku«, radio je umjetnik Duje Medić.