Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

dom vrijedan 2 milijuna eura

Luksuzna vila Franke i Vedrana Ćorluke osvojila prestižnu nagradu

Autor: M. Č.

09.12.2023. 19:50
Luksuzna vila Franke i Vedrana Ćorluke osvojila prestižnu nagradu

Foto: FOTO/Instagram

Impresivan projekt potpisuje studio Dva arhitektaVila u Zagrebu, koja je dom bivšeg reprezentativca Vedrana Ćorluke i pjevačice Franke Batelić, nedavno je nagrađena prestižnom nagradom u kategoriji obiteljskog stanovanja na natječaju Architecture Masterprize 2023.


Ovaj impresivan projekt potpisuje arhitektonski studio Dva arhitekta, koji se pohvalio ovom viješću na svojim društvenim mrežama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dva arhitekta (@dva_arhitekta)


Nominiran i za nagradu najbolje stambene arhitekture u 2022., pod nazivom Drago Galić, koju dodjeljuje Udruženje arhitekata Hrvatske, vila se prostire na 1553 četvorna metra i izgrađena je prema željama bračnog para.
,,Na strmom terenu, uz usječenu i vijugavu ulicu elitne zagrebačke četvrti samostojećih obiteljskih kuća, arhitekti formiraju pauzu u strogom ritmu ulice povlačeći se s građevnog pravca susjednih zgrada u dubinu parcele. Svijetu razigranih, često narativnih oblika, materijala i krovova ulice suprotstavljaju naglašeno suzdržanu arhitekturu kuće. Ona je kvadar od opeke izdignut na platformu. Sva složenost projekta proizlazi isključivo iz procesa oduzimanja od toga jednostavnog početka: oduzimanja izvana i iznutra. Oduzimanje izvana formira zapadne lođe zajedničkih prostora kuće prema ulici i istočne terase spavaćih soba prema parceli, istovremeno artikulirajući veliki volumen kuće u mjerilu ulice. Platforma na kojoj se kuća nalazi sadrži vanjske ekstenzije zajedničkog prizemlja i vješto ugrađuje dio bogatog programa kuće u suterenu odvajajući pritom strmi vrt iza od dvorišta ispred“,  stoji u opisu nominacije za nagradu na stranici Udruženja hrvatskih arhitekata.


Gradnja ove predivne vile, koja je započela 2018. godine, dovršena je 2021. godine, kada su Vedran i Franka uselili u svoj novoizgrađeni dom. Na ovom projektu radili su arhitekti Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković, a vrijednost vile procjenjuje se na impresivnih dva milijuna eura.


Franka Batelić je na svom Instagramu podijelila neke djeliće njihovog doma, ističući jednostavne detalje i neupadljive boje namještaja, podova i zidova. Vila je uređena u minimalističkom, modernom stilu, a neki od istaknutih detalja uključuju skulpturalne dekoracije na stepenicama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli F R A N K A (@frankaofficial_)


Bračni par Ćorluka, koji se vjenčao u istarskim Balama, uživa u luksuznom domu već tri godine, a ovaj arhitektonski dragulj na zagrebačkom Britancu s pravom nosi prestižnu nagradu za obiteljsko stanovanje.