Kutcher je najavio da trenutačno podnosi ostavku na funkciju predsjednika odbora u Thornu, organizaciji čiji je cilj naglasiti uloge interneta u trgovini i zlostavljanju djece. Kutcher je osnovao grupu zajedno s tadašnjom suprugom Demi Moore 2009. godine.


“Nakon što smo moja supruga i ja proveli nekoliko dana slušajući, razmišljajući, učeći i razgovarajući sa žrtvama te zaposlenicima i vodstvom u Thornu, zaključio sam da je odgovorno da podnesem ostavku… Ne mogu dopustiti da moja pogreška u prosudbi odvraća pažnju od naših ciljeva i djece kojoj služimo”, napisao je Kutcher u pismu koje je objavio Thorn.
U njemu se ispričao preživjelima seksualnih napada zbog pisma koje je napisao u obranu Mastersona.


Ni Kunis ni Kutcher nisu tvrdili da Masterson nije kriv, ali su branili njegov karakter.


“Izjava o karakteru koju sam podnio još je jedan bolan primjer sumnjičenja žrtava koje su dovoljno hrabre da podijele svoja iskustva. To je upravo ono što smo htjeli promijeniti tijekom posljednjeg desetljeća”, napisao je Kutcher.


Masterson, koji ima 47 godina, prošlog je tjedna osuđen u okrugu Los Angeles na 30 godina do doživotnog zatvora za silovanja.


Svibanjska presuda uslijedila je nakon drugog suđenja koje je proizašlo iz optužbi tri žene koje je upoznao putem Crkve scijentologije.


“Ne vjerujem da on predstavlja trajnu opasnost za društvo i odgajanje njegove kćeri bez prisutnog oca bila bi dodatna nepravda”, napisao je Kutcher u pismu sudu.


Kunis, koja je također bila zvijezda serije “That ’70s Show”, napisala je drugo pismo u prilog Mastersonu.


“Već od početka mogla sam osjetiti njegovu prirodnu dobrotu i iskrenu narav”, napisala je Kunis. “Njegova brižna narav i sposobnost pružanja savjeta bili su ključni za moj osobni i profesionalni rast.”


Kunis se također povlači s mjesta savjetnice u Thornu, prema časopisu Time, koji je prvi izvijestio o ostavkama.