Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Oduševljenje publike

Konstrakta & Zemlja gruva krajem godine u Tvornici kulture

Autor: Portal Novilist.hr

19.06.2023. 13:44
Konstrakta & Zemlja gruva krajem godine u Tvornici kulture

Foto: PR

Prošle godine je pjesmom "In corpore sano" osvojila čitavu europsku scenuKonstrakta sa svojim bendom Zemlja gruva stiže krajem ove godine pred zagrebačku publiku, a koncert su najavili 8. prosinca u Tvornici kulture.


Prošle godine je pjesmom “In corpore sano” osvojila čitavu europsku scenu, a Konstrakta je nedavno publici predstavila novi singl “Evo, obećavam”, koji je oduševio čitavu regiju. “Evo, obećavam” je singl napisan u formi omnibusa i podijeljen je u tri poglavlja – “Depresivna sam.”, “Anksiozan sam”. i “Obećaj mi.”. Tri režisera su radila na jednom videu, koji je u samo nekoliko sati izazvao pravo oduševljenje i lavinu reakcija. Pjesma dotiče sva najprisutnija psihička stanja danas – anksioznost i depresiju. Singl će uživo predstaviti i na zagrebačkom koncertu.

Konstrakta je 2022. predstavljala Srbiju na Eurosongu, gdje je osvojila peto mjesto hitom “In corpore sano”. Osvojila je i nagradu Marcel Bezansson, službeno priznanje Eurosonga koje se dodjeljuje najboljoj umjetničkoj izvedbi, a za koju su glasali komentatori svake televizijske postaje koja je sudjelovala na Eurosongu.


Oni koji prije nisu pratili njezin rad, otkrili su da njezin nastup na Eurosongu ima sličan smisao za konceptualni pristup onome njezine sunarodnjakinje i umjetničke inspiracije Marine Abramović, a također smatraju da je Konstraktina autentičnost i kreativnost osvježavajuća i jedinstvena.


Konstrakta je pseudonim Ane Đurić, rođene u Beogradu, bivše arhitektice koja je postala tekstopiskinja, skladateljica i pjevačica. Kao članica hvaljenog benda Zemlja gruva nastupala je na nekim od najvećih glazbenih festivala u regiji te je bila predgrupa Cee Lo Greenu i Nouvelle Vague. Bend je odabran i da otvori posljednji koncert Amy Winehouse u Beogradu 2011. godine, stoji u priopćenju Cepelin Media.


Ulaznice za koncert Konstrakte & Zemlje gruva nabavite u sustavu Entrio.