Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Zagreb Beer Fest

Kompletiran koncertni program za najveći zagrebački open air festival

Autor: Claudia Bošković

12.04.2023. 09:17
Kompletiran koncertni program za najveći zagrebački open air festival

Foto: Ana Križanec

Festival će se održavati od 18. do 21. svibnja u Parku dr. Franje TuđmanaNakon što su ranije potvrđena prva glazbena imena koja će od 18. do 21. svibnja nastupiti u sklopu šestog izdanja Zagreb Beer Festa, sada je otkriven i čitav koncertni program ovogodišnjeg izdanja najvećeg zagrebačkog open air festivala.


Naime, festivalsku pozornicu smještenu u Parku dr. Franje Tuđmana zazuzeti će više od dvadeset regionalnih glazbenih imena, koja predvodi Pips, Chips & Videoclips, jedan od najvažnijih zagrebačkih rock bendova, Daleka obala, splitske ikone koje su prošle godine potvrdile ponovno okupljanje i novi autorski materijal, Alen Vitasović, legendarni istarski glazbenik čiji nastupi su sinonim za feštu, Silente, dubrovački bend koji je oduševio publiku aktualnim albumom »IV«, te Krankšvester i Grše, vodeće domaće trap i rap ikone.


Silente


Uz njih, popisu izvođača koji će nastupiti na Zagreb Beer Festu pridružuju se i sve zamjećeniji šibenski rock bend BluVinil, vodeća domaća indie-pop kantautorica Bad Daughter, trap kolektiv 2xŠihta, makedonski eklektični kolektiv Funk Shui, mladi beogradski indie-synth pop trio dram, vodeće regionalno rock’n’roll ime nove generacije Keni nije mrtav, zagrebački indie-rockeri Tidal Pull te istaknuti domaći pjevač, multiinstrumentalist i producent Elvis Sršen.
Ranije su potvrđeni i nastupi alt-rockera Artan Lili, koji su prošle godine obilježili i deset godina djelovanja, pop/r&b glazbenice i autorice Miach, dobitnice nagrade Cesarica Hit listopada za pjesmu »NLO«, rock dua i dobitnika Rock&Off nagrade Djeca!, synth-pop trija pocket palma, rock benda Orvel, pop-punk dvojca Luzeri, koji čine Goca RIP iz Kuku$a i Dipsi iz Buntaija, indie-disko-pop punkera Peki Pele te benda Stereo Deficit (Arctic Monkeys tribute bend).


S istaknutim koncertnim programom i bogatom ponudom koja uključuje više od 180 vrsta piva iz asortimana industrijskih i craft pivovara, nedvojbeno je da će Zagreb Beer Fest središte metropole ponovo pretvoriti u omiljenu destinaciju svih ljubitelja spoja vrhunske glazbe, pivskog osvježenja i druženja.


Pips, Chips & Videoclips


Više od stotine tisuća posjetitelja bile su dio dosadašnjih izdanja ovog najvećeg zagrebačkog open air festivala, koji se oblikovao u jedno od najomiljenijih i najiščekivanijih proljetnih događanja u Zagrebu i okolici. Ovogodišnje izdanje popularnog festivala održat će se između 18. i 21. svibnja, a ulaz će, kao i svake godine do sada, biti besplatan. Sve informacije i novosti o festivalu možete pratiti na Facebook stranici na Instagramu.