Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Dječački san

Kedžo: “Što su sportašima Olimpijske igre, meni je Eurosong”

Autor: M. Č.

27.03.2024. 17:13
Kedžo: “Što su sportašima Olimpijske igre, meni je Eurosong”

Foto: Damir Kedžo, Renato Branđolica/HRT

Pjevač je već nekoliko puta nastupao u Dori u nadi da nastupi na velikom europskom natjecanjuHrvatski glazbenik Damir Kedžo ove je godine nastupio na Dori sa svojom pjesmom “Voljena ženo”, a sada je progovorio o tome što bi za njega značilo nastupiti na Eurosongu.


Naime, Kedžo je gostovao u emisiji Top Music Desk za Top Radio, te otkrio razmišlja li još o prijavi na Doru.

,,Mislim da je to najviše bio taj dječački san, zato što u Omišlju na Krku nisam baš imao doticaj s glazbenom scenom i jedino što mi je zaokupljalo pažnju bili su upravo Dora i Eurosong, gdje sam vidio sve te hrvatske pjevače, a onda i europske, na toj prekrasnoj velikoj sceni. Izgledalo mi je kao da se ljudi javljaju s Marsa, toliko me okupiralo i taj drive da jednog dana možda i ja budem tamo mene je vukao cijelo vrijeme da se odselim s Krka i krenem svojim profesionalnim putem“, prisjetio se Kedžo u intervjuu s Ginom Damjanović.


Kada su ga upitali što bi za njega značilo stati na tu veliku europsku pozornicu, Kedžo je odgovorio: ,,Mislim da ne znam. Kažu budi pažljiv oko stvari koje želiš da ti se ne bi ostvarile, jer pričao sam s kolegama koji su bili i jako puno njih kaže da im je to bio najstresniji period u životu. Ne znam jesam li trenutno uopće spreman.”


,,Ono što su sportašima Olimpijske igre, meni nekako predstavlja Eurosong. Doživjeti, staviti to na bucket listu, to riješiti i onda ne baš mirno umrijeti, ali jedan od velikih snova bi mi se time ostvario. Jednostavno imaš dalje motivaciju biti još bolji i još više raditi na sebi i možda se prijaviti još koje godine”, dodao je zatim.


Prisjetimo se, Kedžo je na Dori osim 2024. godine sudjelovao i 2005. s grupom Saša, Tin i Kedžo i pjesmom “Zašto”, kao i 2020. s pjesmom “Divlji vjetre” te 2023. s pjesmom “Angels and Demons”.