Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

BIZARNO

Kao iz romana: Skupina turista po oluji ostala zarobljena u kući Agathe Christie

Autor: Hina

16.07.2023. 13:33
Kao iz romana: Skupina turista po oluji ostala zarobljena u kući Agathe Christie

Foto: PixabayViše od sto ljudi ostalo je zbog oluje zarobljeno nekoliko sati u Greenwayu, bivšoj kući za odmor slavne britanske spisateljice Agathe Christie, javio je CNN, dodajući da cijeli događaj neodoljivo podsjeća na situacije iz njezinih kriminalističkih romana. Skupina turista nije se mogla maknuti iz Greenwaya u okrugu Devon na jugozapadu Engleske jer je olujno nevrijeme u petak srušilo stablo i blokiralo im cestu.


Caroline Heaven, turistica koja je bila u posjetu Greenwayu, kontaktirala je lokalnu novinsku kuću Devon Live kako bi proširila vijest da je otprilike 100 turista zarobljeno u bivšoj kući za odmor Agathe Christie. Britanska nacionalna zaklada koja upravlja povijesnim lokalitetom brzo je objavila poruku na svojoj web stranici, objavljujući da je veliko stablo palo na cestu koja vodi u Greenway. Glasnogovornik Nacionalne zaklade rekao je da je svjestan da postoje “posjetitelji, osoblje i volonteri koji još uvijek ne mogu otići s Greenwaya”, dodajući da Nacionalna zaklada “čini sve” kako bi im osigurala udobnost dok čekaju.


Zaglavljeni turisti dok su čekali pomoć pili su čaj u sobi u kojoj se i nekada posluživao, rekla je Heaven za Devon Live. Sama Christie bila je poznata po tome što je provodila sate na travnjacima Greenwaya, igrajući golf i kriket i zabavljajući goste isječcima iz svojih najnovijih detektivskih romana, prema web stranici Nationalne zaklade.


Foto: Pixabay