Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

»Tu sam«

Kantautorica Elma Burnić nježnom pjesmom najavljuje novi studijski album

Autor: Ivana Kocijan

03.02.2023. 09:17
Kantautorica Elma Burnić nježnom pjesmom najavljuje novi studijski album

Foto: Press

Treba li nam toplina, zagrljaj, ljubav?Pjesmom »Tu sam« kantautorica Elma Burnić najavila je novi studijski album. Ovu ugodnu i nježnu pjesmu napisala je još za vrijeme pandemije, a za inspiraciju ključan je bio još jedan podatak.


– Tijekom studija psihoterapije doznala sam podatak da, u današnjem razvijenom zapadnom svijetu, više od 50 posto kućanstava čine – samci. Čovjek se zapita u kakvom se to smjeru razvija svijet? No, istovremeno sam se pitala što je to što svakom čovjeku treba?


Treba li nam toplina, zagrljaj, ljubav? Treba li nam da se osjećamo sigurno i da pripadamo, da smo povezani? Kao odgovor na ta pitanja došla mi je pjesma »Tu sam«, kojom želim svim ljudima poslati zagrljaj i poruku da zapravo nikada nismo sami, objasnila je Elma.
S nekoliko prethodnih singlova, »Ovo nije sve«, »Svjetluca mirno more«, »Leptirić«, »Poklone u boji grlim«, Elma je izgradila svoj prepoznatljiv put u solokarijeri. Pjevačicu koju često uspoređuju s Jadrankom Stojaković publika često može čuti i u sastavu Filmusicorkestar, koji je velik broj svojih poklonika stekao i izvedbama velikih filmskih pjesama.