Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Prijateljica

Jennifer Aniston "teška" je 320 milijuna dolara, a ovoliko zarađuje samo od "Prijatelja"

Autor: S.M.

12.08.2023. 12:21
Jennifer Aniston

Foto: REUTERS

Zaa devetu i desetu sezonu serije "Prijatelji", glumci su zarađivali okruglih milijun po epizodi.Glumici Jennifer Aniston kultna serija “Prijatelji” donijela je ogromnu popularnost i lansirala ju u sami vrh najplaćenijih svjetskih glumica. U karijeri dugoj preko trideset godina imala je zapažene uloge koje su joj donijele status jedne od najpopularnijih glumica današnjice.


Prije nego se počela baviti glumom, obavljala je različite poslove; raznosila poštu na biciklu, prodavala sladolede i konobarila, a okušala se i u telemarketingu.


Onda su uslijedile “Molloy”, “The Edge” i “Muddling Through”, kao i za sada posljednja u životopisu, “The Morning Show”.
Aniston je glumila i u nizu komičnih filmskih uspješnica poput, “Obitelj Miller”, “Ludi Božić u uredu” i “Slučajni detektivi” što joj je osiguralo i ogromne prihode.


Njeno bogatstvo se danas, prema pisanju portala Celebritynetworth, procjenjuje na nevjerojatnih 320 milijuna dolara.


Sa serijom “Prijatelji” je krenula 1994. godine, a samo je između 1997. i 2011. zaradila 75 milijuna dolara od filmskih honorara, zarađujući čak osam milijuna po filmu. 2011. je za “Just Go With It” zaradila 10 milijuna dolara.


Zanimljivo je da su glumci “Prijatelja” u prvoj sezoni zarađivali oko 22.500 dolara po epizodi, da bi na kraju, za devetu i desetu zarađivali okruglih milijun po epizodi, što je dovelo do zarade od 90 milijuna, samo u osnovnom iznosu.


Zbog unosnih ugovora i “Prijatelja” koji su još uvijek popularni, godišnje može zaraditi između 10 i 20 milijuna dolara samo na tantijemima od prikazivanja serije.