Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Grammy awards

Izašle nominacije za prestižnu glazbenu nagradu: Swift ruši još rekorda, SZA prednjači...

Autor: M. Č.

11.11.2023. 18:49
Izašle nominacije za prestižnu glazbenu nagradu: Swift ruši još rekorda, SZA prednjači...

Foto: REUTERS

Ako Taylor Swift pobijedi u kategoriji albuma, to bi je učinilo prvim izvođačem koji je to priznanje osvojio četiri putaMoćna pop zvijezda Taylor Swift obara još jedan u nizu rekorda nakon što su objavljene nominacije za nagradu Grammy.


Swift, koja je trenutno na svojoj epskoj turneji The Eras Tour, postala je prva izvođačica koja je imala sedam pjesama nominiranih u prestižnoj kategoriji pjesma godine, a njezina pjesma Anti-Hero dobila je priznanje.


Prethodno je bila u ovoj kategoriji s You Belong With Me, Shake It Off, Blank Space, Lover, Cardigan i All Too Well.
Zvijezdin najnoviji studijski album Midnights je u izboru za album godine, dok je njezin remix pjesme Karma, u suradnji s Ice Spice, prepoznat u kategoriji duo.


Ako pobijedi u kategoriji albuma, to bi je učinilo prvim izvođačem koji je to priznanje osvojio četiri puta.


Ipak, SZA je ta koja je ove godine pokupila najviše nominacija s njih čak devet, a također se natječe u kategorijama za pjesmu, album i izvedbu u duu, kao i za najbolju R&B izvedbu i snimku godine.


Slijede je indie umjetnica Phoebe Bridgers i njezina grupa Boygenius, kao i Olivia Rodrigo i Lana Del Rey.


Billie Eilish i Miley Cyrus također su pokupile pregršt nominacija. Prva je dobila priznanje za svoju pjesmu What Was I Made For, koju je napisala za slavni Barbie film, dok je Cyrusin hit Flowers dobio dosta pohvala.


Govoreći o filmu Barbie, on ponajviše dominira kategorijom soundtracka, s pet od šest nominiranih pjesama koje dolaze iz ovog ljetnog filmskog hita – uključujući I’m Just Ken Ryana Goslinga i Dance The Night Dua Lipe.


Jon Batiste ima najviše nominacija među muškim izvođačima, prednjačeći u kategoriji jazza, kao i u kategorijama za ploču, pjesmu i album godine.


Inače, kao datum ceremonije i dodjele ovih prestižnih nagrada određen je 5. veljače 2024. godine.