Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Poslovni potez?

Glazba Taylor Swift vratila se na TikTok unatoč nedavnom javnom sporu

Autor: L. S.

12.04.2024. 17:25
Glazba Taylor Swift vratila se na TikTok unatoč nedavnom javnom sporu

Foto: Reuters

Čini se da se taj povratak planirao već neko vrijemeAko ste korisnici TikToka, mogli ste primijetiti kako je glazba Taylor Swift bila uklonjena sa spomenute aplikacije, dok se sada ponovno ondje pojavila.


Prvotno je “nestala” s aplikacije zbog javnog spora TikToka i Swiftine izdavačke kuće Universal Music, koja je dotičnu aplikaciju optužila za maltretiranje, a optužba se pojavila netom prije završetka njihovog ugovora o licenciranju sadržaja 31. siječnja.


TikTok je odbacio “lažni narativ i retoriku”, te je po isteku ugovora uklonio Universalove pjesme sa svoje platforme i utišao videozapise s tim pjesmama.
Njene pjesme su odnedavno ponovno na aplikaciji, a čini se da se taj povratak planirao već neko vrijeme.


Swift naime posjeduje autorska prava na svoje pjesme zahvaljujući ugovoru s Universal Musicom sklopljenom još 2019., a koji joj daje kontrolu nad time gdje je njezina glazba dostupna, za razliku od mnogih drugih izvođača.


Povratak Swiftine glazbe na TikTok dolazi uoči izlaska njenog sljedećeg studijskog albuma, “The Tortured Poets Department”, koji bi trebao izaći 19. travnja, piše Variety.