Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Dezinformacije koje unose razdor

Elton John se pridružio sve dužoj listi glazbenika koji napuštaju Twitter

Autor: T.I.

10.12.2022. 19:08
Elton John se pridružio sve dužoj listi glazbenika koji napuštaju Twitter

Foto: Wikimedia CommonsIako se možda prosječnom pratitelju ne čini da se nešto radikalno sadržajno promijenilo na Twitteru otkad je platformu preuzeo najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk, lista onih koji ga napuštaju zbog navodnog porasta neprimjerenog komentiranja i objava koji sadrže dezinformacije, teorije zavjere, rasističke/homofobne/mizogine ispade, je sve duža.


Posebno upada u oči broj poznatih glazbenika koji se odlučuju napustiti Muskov Twitter. Prije tjedan dana učini su to Jack White i Trent Reznor, prije njih Toni Braxton, Moby i Liz Phair, među ostalima.


Jučer im se pridružio i jedan od najpoznatijih glazbenika uopće, legendarni Elton John. Napisao je u svom zadnjem tweetu prilično neodređeno da je cijeli život radio na tome da njegova glazba zbliži ljude, a sad gleda na Twitteru kako se „dezinformacije koriste unesu razdor u naš svijet“.
Elon Musk nije dugo čekao da mu odgovori, napisao je da voli njegovu glazbu, izrazio nadu da će se vratiti i upitao ga da mu kaže malo preciznije na koje dezinformacije misli. Elton John na njegov upit nije odgovorio.


Čini se da je Elon Musk zapravo dosta toga zakuhao sam jer je preuzimanjem Twittera zajamčio slobodu govora i rehabilitirao račune mnogih koji su pisali laži, teorije zavjere, širili mržnju ili pozivali na nasilje. Među njima i  bivšeg predsjednika Donalda Trumpa što i nije tako strašno, ali i profil političara s krajnje desnice, uključujući tu i notornu Marjorie Taylor Greene.