Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šakalov dan

EKSKLUZIVNO U Vrsima počelo snimanje serije u kojoj glumi oskarovac Eddie Redmayne

Autor: T.P.

19.10.2023. 11:17
EKSKLUZIVNO U Vrsima počelo snimanje serije u kojoj glumi oskarovac Eddie Redmayne

Foto: Luka JeličićJutros je u Vrsima započelo snimanje serije “Šakalov dan” u kojoj je glavni protagonist oskarovac Eddie Redmayne. Riječ je o engleskom glumcu koji se uspješno pojavljuje u filmu Moj tjedan s Marilyn te u mjuziklu Jadnici. Kasnije je imao ulogu fizičara Stephena Hawkinga u biografskom filmu Teorija svega. Za taj rad osvojio je Zlatni globus, Oscar i BAFTA-u za glavnu ulogu.


U seriji još glume Lashana Lynch, Adam James, Scott Alexander Young, Hans Peterson i drugi. Da bi ubio tadašnjeg francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea, francuska disidentska skupina angažira Šakala. To je u osnovi priča nove serije, kao i Forsythovog romana te napetog filma Freda Zinnemana iz 1973. u kojem je Šakala tumačio Edward Fox.


Kako je ranije izvijestio Glas Istre, snimanje u Hrvatskoj je počelo 27. rujna. Producenti seriju najavljuju kao “hrabru, modernu reimaginaciju omiljenog i cijenjenog romana i filma”, kako prenosi Hollywood Reporter. Uz napomenu da će priča ostati vjerna izvorniku, zaronit će dublje u kameleonskog “antiheroja” u srcu priče u “visokooktanski, kinematografski, svjetski triler ‘mačke i miša’,” smješten usred turbulentnog geopolitičkog krajolika ovog vremena.


Pripreme na setu zabilježio je naš fotoreporter Luka Jeličić.
Foto


U Vrsima počelo snimanje serije u kojoj glumi oskarovac Eddie Redmayne


avatar

Snimio: Luka Jeličić


19.10.2023. 11:14


Galerija

Foto: Luka Jeličić