Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Podrška kolegama

Dwayne Johnson napravio povijesnu donaciju članova sindikata SAG-AFTRA

Autor: L. S.

25.07.2023. 10:45
Dwayne Johnson napravio povijesnu donaciju članova sindikata SAG-AFTRA

Foto: Reuters

Navodno se radi o vrtoglavo velikoj donacijiDwayne Johnson dao je pozamašnu donaciju Zakladi Udruženja filmskih glumaca – Američke federacije televizijskih i radijskih umjetnika (SAG-AFTRA), dok članovi sindikata nastavljaju sa štrajkom.


Hrvač koji je postao glumac navodno je dao sedmeroznamenkastu donaciju nakon što je Zaklada SAG-AFTRA – dobrotvorna organizacija povezana sa sindikatom, ali ne i dio njega, uputila molbu svojim članovima iza financijsku pomoć-


Predsjednica Zaklade SAG-AFTRA Courtney B Vance i izvršni direktor Cyd Wilson rekli su da Johnsonova donacija ima potencijal “pomoći tisućama glumaca”, prenosi Sky News.
“To je najveća pojedinačna donacija koju smo ikada primili od jednog pojedinca odjednom”, rekao je Wilson, dok je točan iznos cifre i dalje nepoznat.


Zaklada je na društvenim mrežama zahvalila Johnsonu na njegovoj “izvanrednoj velikodušnosti i povijesnoj donaciji”, nadajući se da će potaknuti druge članove visokog profila da slijede njegov primjer.


Štrajku se kraj još ne nazire, te je ovo prvi put u 63 godine da i SAG-AFTRA i Udruženje američkih pisaca (WGA) štrajkaju u isto vrijeme.