Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Seafret

Britanski dvojac koji čine Jack Sedman i Harry Draper prvi put nastupa u Zagrebu

Autor: Ivana Kocijan

01.08.2023. 10:17
Britanski dvojac koji čine Jack Sedman i Harry Draper prvi put nastupa u Zagrebu

Foto: Promo

»Za nadu je potrebna hrabrost«U sklopu europske turneje na kojoj će predstaviti novi album, britanski glazbeni bend Seafret na popis gradova u kojima će nastupiti uvrstio je i Zagreb. U Tvornicu kulture stiže 19. studenog, a njegovim članovima to će biti prvi nastup uživo u Zagrebu.


Album »Wonderland« predstavlja kulminaciju dvogodišnjeg rada i dugogodišnjeg prijateljstva Jacka Sedmana i Harryja Drapera. Album je zamišljen kao priča o tami koja se pretvara u svjetlo i stvara ravnotežu pri čemu su, ističu, izašli iz svoje zone ugode, ali u isto vrijeme se na poseban način povezali s publikom. S mišlju da je za nadu potrebna hrabrost, britanski glazbeni duo odvažnim se korakom odlučio na vlastitu produkciju i izdavanje novog nosača zvuka.


Iz Draperove produkcije vidljivo je da vrijeme provedeno s nekim od najpoznatijih britanskih producenata poput Cama Blackwooda (Florence and the Machine) i Stevea Robsona (Miley Cyrus, One Direction) nije potraćeno.
– Naša glazba uvijek u sebi mora imati nešto stvarno jer publika prepozna stvarni osjećaj. To je projekt na koji smo najviše ponosni. Onaj u koji smo najviše ulagali i s kojim smo emocionalno povezani, izjavio je Sedman.


Jack Sedman i Harry Draper suradnju su započeli 2011. godine, nakon susreta na večeri otvorenog mikrofona u blizini njihova rodnog grada Birlingtona u Yorkshireu. Brzo nakon objave debitantskog projekta »Give me something« ovaj je dvojac dobio veliko priznanje publike.


Godine 2015. objavili su EP »Oceans« popraćen videospotom za naslovnu pjesmu u kojem glumica iz »Igre prijestolja« Maisie Williams igra ulogu zlostavljane tinejdžerice. Ubrzana verzija njihovog singla »Atlantis« iz 2016. postala je viralna na TikToku nekoliko godina kasnije, skupivši 1,7 milijardi pregleda s hashtagom pjesme i, do danas, više od 400 milijuna streamova na Spotifyju, dok originalna verzija na YouTubeu ima više od 80 milijuna pregleda.


Njihov debitantski album »Tell Me It’s Real« iz 2016. godine objavljen je u sklopu distribucijskog ugovora s Columbia Recordsom te je dospio na ljestvice u Ujedinjenom Kraljevstvu i dobio pozitivne kritike koje su hvalile njegovu delikatnu emociju. Razmišljajući o nastavku karijere i želji za samostalnošću, rečeno im je da će propustiti svoju priliku ako odu iz velikih studijskih kuća.


U njima je to, kako kažu, potaknulo dodatnu volju te su tijekom osam tjedana u studiju u Glasgowu s producentom Rossom Hamiltonom stvorili svoj drugi album, »Most Of Us Are Strangers« objavljen 2020. godine. Album je privukao pozornost nacionalnih medija, uključujući The Times koji je istaknuo kvalitetne tekstove i kompletan zvuk benda. Turneja ovog albuma prekinuta je pandemijom i dvojac je bio primoran vratiti se kućama, što je rezultiralo nastavkom pisanja pjesama i stvaranjem albuma »Wonderland«. Napisan dok su Draper i Sedman osnivali obitelji, »Wonderland« donosi skladbe koje skrivaju cijeli spektar ljudskih emocija i života.


U sklopu turneje čije je jedno od odredišta i Zagreb obožavatelji će moći uživati u hitovima kao što su »Never say never«, »Pictures« za sve one trenutke koje pokušavamo zadržati zauvijek, »Running Out Of Love«, »Remind Me to Forget You« koja evocira krajolike njihovog rodnog grada, »See I’m Sorry« u čijem su spotu sudjelovali obožavatelji benda, što je rezultiralo stotinama tisuća pregleda, i brojne druge. Ulaznice za koncert moguće je kupiti u sustavu www.eventim.hr.