ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Glazbena priča

Bivši natjecatelj showa »The Voice« pjesmom »Rane« započinje kantautorski put

Autor: Ivana Kocijan

14.09.2023. 09:33
Bivši natjecatelj showa »The Voice« pjesmom »Rane« započinje kantautorski put

Foto: Promo

Student je fizioterapije i plan mu je to i završiti, no glazba mu je prva ljubav kojoj posvećuje mnogo vremenaMladi glazbenik Jakob koji se na glazbenoj sceni pojavio kao natjecatelj showa »The Voice«, predstavio je prvi kantautorski singl »Rane« kojim započinje profesionalni glazbeni put. Njegovu autorsku glazbenu priču aranžmanom je zaokružio Alan Dović.– Pjesma »Rane« simbolizira osjećaj kada te osoba spasi od tuge i pokaže ti novi početak. Pjesmom sam želio označiti lijep dio svog života i započeti priču nadolazećeg albuma toplim country zvukom. Nadam se da će vam značiti koliko i meni znači, poručio je mladi Jakob koji je svoj prvi singl upotpunio glazbenim spotom u režiji Mare Milin.
Osim na albumu, šarma countryja ima i u spotu koji simbolizira novi Jakobov početak. Ovaj 21-godišnji Zagrepčanin nastupa od 14. godine, završio je glazbenu školu, nakon čega se samoinicijativno počeo baviti glazbom. Svira gitaru i klavir, a pjevački talent je otkrio na završnom ispitu u glazbenoj školi.


Student je fizioterapije i plan mu je to i završiti, no glazba mu je prva ljubav kojoj posvećuje mnogo vremena. Pop i country njegovi su glazbeni stilovi, a rado sluša i novokomponiranu glazbu. Kaže da u glazbi nema granica, cijeni sve žanrove i smatra da se u svakoj vrsti glazbe može pronaći nešto lijepo. Jakob je nedavno potpisao ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records te je već započeo raditi na svom prvom albumu.