Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sve spremno za produkciju

Biografski film o životu Michaela Jacksona režirat će slavni afro-američki redatelj

Autor: T.I.

21.01.2023. 19:55
Biografski film o životu Michaela Jacksona režirat će slavni afro-američki redatelj

Foto: Wikimedia Commons

Da režiranje ovog filma nije samo profesionalni izazov za jednog od najprominentnijih tamnoputih redatelja već i emotivna stvar, potvrđuje Fuqua izjavom koliko se divio Michaelu Jacksonu kao glazbenikuNakon što Antoine Fuqua, redatelj sa sad već impresivnom filmografijom (Training Day, Shooter, The Equalizer, Zhe Magnoficent, The Guilty), nije imao sreće s možda svojim najambicioznijim ostvarenjem, svježe objavljenim „Emancipation“, hvata se novog zahtjevnog projekta.


Naime, objava filma „Emancipation“, povijesne drame o posljednjim danima ropstva, odgađana je više puta, pa se onda poklopilo da glavni glumac u njemu Will Smith prošle godine šamaranjem Chrisa Rocka u javnom prijenosu dodjele za nagradu Oscara prošle godine grubo naruši svoju reputaciju, a time i zapečati sudbinu filma.


Film je primljen (gotovo) očekivano mlako iako je riječ o vrlo solidnom filmu, o tome da bi Smith ponovno mogao biti u krugu kandidata za Oscara više nije bilo ni govora, a sam Fuqua kao da je zatvorio tu stranicu svoje profesionalne karijere i okrenuo se novim izazovima.
A izazov je prilično velik i prilično kontroverzan. Riječ je o biografskom filmu o životu Michaela Jacksona koji zasada nosi jednostavan naslov „Michael“.


Projekt je već godinama u pripremi i zna se da će film pokriti cijeli Jacksonov život, od njegovog ranog glazbenog uzdizanja na sceni do statusa najveće pop zvijezde, s tim da se neće zaobilaziti ni kontroverze iz njegovog kompliciranog, tajnovitog i kaotičnog privatnog života koji ga je i doveo do preranog kraja.


Da režiranje ovog filma nije samo profesionalni izazov za jednog od najprominentnijih tamnoputih redatelja već i emotivna stvar, potvrđuje Fuqua izjavom koliko se divio Michaelu Jacksonu kao glazbeniku.


“Počeo sam karijeru sa snimanjem  glazbenih spotova i još uvijek osjećam da je kombinacija filma i glazbe duboki dio onoga što jesam. Za mene ne postoji umjetnik sa snagom, karizmom i čistom glazbenom genijalnošću kao što je to slučaj s Michaelom Jacksonom. Na snimanje mojih glazbenih videa duboko je utjecalo gledanje njegovih radova kao prvog crnog umjetnika kojeg se non-stop vrtjelo na MTV-u. Njegova glazba i te video slike dio su mog svjetonazora, a prilika da ispričam njegovu priču na ekranu uz njegovu glazbu bila je neodoljiva” – kaže Antoine Fuqua.


U slučaju “Michaela” ništa nije prepušteno slučajno, ove godine se u produkciju filma kreće u suradnji sa zakladom koja se brine o ostavštini Michaela Jacksona što će reći da su prava na glazbu osigurana, a osim Fuque, angažiran je scenaristički „teškaš“, tri puta za Oscara nominirani John Logan koji potpisuje hitove poput „Gladiatora“ i „Skyfall“. Ostaje otvoreno još samo jedno veliko pitanje: tko će igrati ulogu kralja popa?