Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Uživo iz Malmöa

Baby Lasagna ide u finale Eurosonga!

Autor: Sanda Milinković

07.05.2024. 20:40
Baby Lasagna ide u finale Eurosonga!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Reakcije na našeg predstavnika se ne stišavaju, pogledajte videoBaby Lasagna plasirao se u finale ovogodišnjeg Eurosonga! 


Baby Lasagna je u finalu Eurosonga: “Napet ulazak u finale za budućeg pobjednika”

U finale idu: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luxembourg.


Dok čekamo rezultate glasanja, pogledajte kako se plesalo u press zoni arene.


VIDEO “Rim Tim Tagi Dim” apsolutni je favorit u press zoni, pogledajte rasplesanu ekipu23.02 U show dijelu programa nastupio Šveđanin Benjamin Ingrosso.


22.55 Glasanje je završilo.


22.45 Tijekom glasanja nastupa Johnny Logan koji je pobijedio na Eurosongu dvaput predstavljajući Irsku. Izvodi pjesmu “Euphoria” s kojom je Loreen donijela pobjedu Švedskoj.


22.36 Završio je natjecateljski dio programa i počelo je glasanje. Baby Lasagna opasno je skočio na kladionicama.


Nakon nastupa, Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama 


22.33 Tali je otpjevala “Fighter” i predstavila Luksemburg.


22.29 Jolanda Costa večeras je otpjevala “Grito” za Portugal.


22.25 Australiju je predstavio dvojac Electric Fields sa skladbom “One Milkali (One Blood)”.


22.21 Za Azerbajdžan su nastupili Fahree i Ilkin Dovlatov s “Özünlə Apar”.


22.16 Švedsku su predstavili blizanci Marcus i Martinus Gunnarsen skladbom “Unforgettable”. Imaju direktan plasman u finale.


22.12 Natalia Barbu nastupila je s pjesmom “In The Middle” za Moldaviju.


Kakav je vama bio nastup našeg predstavnika? Recite nam u anketi!


__


Loading…

 


—–


22:08 Windows95man predstavio je Finsku pjesmom “No Rules”.


22:05 Slovenska predstavnica Raiven otpjevala je pjesmu “Veronika. Inače, pjevačica je u prošlosti već tri puta pokušavala predstavljati Sloveniju na Eurosongu, a ovoga puta joj je to i pošlo za rukom.


22:00 Njemački predstavnik Isaak otpjevao je “Always on the run” i izravno prolazi u finale.


VIDEO Pogledajte nastup o kojem se priča: “Vidimo se iduće godine u Zagrebu”21:50 Hera Björk predstavila je Island s pjesmom “Scared of Heights”, ali nije joj bilo lako nakon našeg predstavnika.


21:47 Nastupio je i favorit ovogodišnjeg Eurosonga, naš predstavnik Baby Lasagna s “Rim Tim Tagi Dim”. Publika je u deliriju pjevala i s njime.


Reakcije nakon nastupa Baby Lasagne: “Ne moramo više ništa čuti, imamo pobjednika”21:42 LUNA je izvela “The Tower” te tako predstavila Poljsku na ovogodišnjem Eurosongu.


21:38 alyona alyona and Jerry Heil predstavljaju Ukrajinu pjesmom “Teresa & Maria”, a publika čitav nastup prati pljeskom i ovacijama.


21:32 Nastupa Ujedinjeno Kraljevstvo, jedna od država “Velike petorke” koje imaju direktan plasman u finale. Njihov predstavnik Olly Alexander izveo je “Dizzy”.


21:28 Bambie Thug predstavila je Irsku pjesmom “Doomsday Blue”.


Pristižu prve reakcije sa društvenih mreža: “Sad kad krenu pozivi hitnoj!”21:25 Nastupio je Silvester Belt koji predstavlja Litvu pjesmom “Luktelk”.


21:18 Teya Dora koja predstavlja Srbiju, nastupila je s  pjesmom “Ramonda” i na kraju nastupa se zahvalila na engleskom i srpskom jeziku.  Polako kreću i komentari na društvenim mrežama.


21:15 Natjecateljski dio večeri otvorila je Silia Kapsis, sedamnaestogodišnja pjevačica koja predstavlja Cipar s pjesmom “Liar”.


21:10 Na scenu su stupile voditeljice Petra Mede i Malin Åkerman, a Mede je kazala da su “ponovno u Švedskoj” te kroz smijeh dodala da je “čak i ona prošle godine navijala za Finsku”.


20:00 Večer je otvorila Eleni Fouirera, predstavnica Cipra iz 2018. godine, a potom švedski pjevač Eric Sade koji je na Eurosongu bio 2011. Uvodni dio zatvorila je Chanel koja je 2022. predstavljala Španjolsku.


20:58  Hrvatski predstavnik Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna kazao je za HRT uoči prve polufinalne večeri Eurosonga da se osjeća vrlo opušteno. “Mislim da kad krene nastup, da će onda biti panika, da ćemo stisnuti, jer te gledaju svi u Hrvatskoj i šire”, dodao je.


20:49 Voditeljice programa su Petra Mede i Malin Åkerman, a u večerašnjoj polufinalnoj večeri redom nastupaju:  Cipar (Silia Kapsis), Srbija (Teya Dora), Silvester Belt (Litva), Bambie Thug (Irska),  Alyona Alyona i Jerry Heil (Ukrajina), LUNA (Poljska), Baby Lasagna (Hrvatska), Hera Björk (Island), Raiven (Slovenija), Windows95man (Nizozemska),  Natalia Barbu (Moldavija), FAHREE feat. Ilkin Dovlatov (Azerbajdžan), Electric Fields (Australija), Iolanda (Portugal) i TALI (Luksemburg). Deset država koje dobiju najviše glasova gledatelja nastavljaju natjecanje.


Malmö je ovogodišnji domaćin Eurosonga i to po treći puta u svojoj povijesti, ali ovoga puta zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi švedske predstavnice Loreen u Liverpoolu, U gradu je sve spremno za početak prve polufinalne večeri, a obožavatelji su pristigli u Malmö Arenu bodriti svoje favorite.


Foto


Eurosong 2024: Obožavatelji ispred Malmö Arene


avatar

Snimio: Lucija Sučić


07.05.2024. 23:30Galerija

Foto: Lucija Sučić