Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Predanost

Austin Butler zbog snimanja "Elvisa" nije vidio obitelj tri godine

Autor: Hina

14.12.2022. 09:57
Austin Butler zbog snimanja

Foto: Reuters

Pripremao se za ulogu "kralja rock and rolla"Američki glumac Austin Butler za Variety je otkrio da svoju obitelj nije vidio čak tri godine dok se pripremao za ulogu kralja rock and rolla u glazbenoj drami “Elvis”.


Austin je imao otprilike godinu i pol za pripremu prije nego što je počelo snimanje biografskog film redatelja Baza Luhrmanna.


“Pripremao sam se s redateljem Bazom Luhrmannom, a potom sam otputovao na snimanje u Australiju. Mjesecima nisam ni s kim razgovarao. Samo sam razmišljao o Elvisu i sve vrijeme sam ga imitirao”, kazao je.
“Bio sam fokusiran isključivo na ulogu. Čak sam neprestano govorio poput njega pa sam jednom na isti način razgovarao telefonom sa svojom sestrom, a ona me upitala što mi je”, ispripovijedao je u intervjuu Varietyju.


Luhrmannov film dokumentira Presleyjev meteorski uspon do superzvijezde pedesetih godina prošlog stoljeća i istražuje složen odnos glazbene legende s njegovim menadžerom Tomom Parkerom kojega glumi Tom Hanks.


Butler je i ranije govorio o efektu koji je na njega imala uloga Elvisa. Priznao je da je gotovo u potpunosti “izgubio dodir” sa samim sobom i vlastitom osobnošću.


No istaknuo je da ni za čim ne žali i da je bio spreman učiniti sve kako bi film postigao uspjeh.


U toj je namjeri uspio jer “Elvis” je ostvario zaradu od 276 milijuna dolara.


U razgovoru za Variety je rekao i da mu je uloga Elvisa pomogla da izađe iz vlastite zone komfora. “Ranije nisam plesao ni pjevao u javnosti jer sam bio vrlo sramežljiv”, priznao je.