Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Pred premijeru

Anya Taylor-Joy kao Furiosa u nadolazećem filmu iz Mad Max franšize izgovara jedva tridesetak rečenica

Autor: T.I.

14.05.2024. 22:27
Anya Taylor-Joy kao Furiosa u nadolazećem filmu iz Mad Max franšize izgovara jedva tridesetak rečenica

Foto: Warner Bros

Redatelj George Miller kaže da dijalozi imaju tendenciju usporavanja stvari, a film je medij u kojem se često najbolje uživa pri velikoj brziniDok mnogobrojni ljubitelji Mad Max franšize širom svijeta nestrpljivo odbrojavaju dane do dolaska u kina filma „Furiosa: A Mad Max Saga“ koji nas vodi desetak godina prije radnje posljednjeg filma iz franšize, sjajnog „Fury Road“ u kojem su glavnee uloge podijelili Tom Hardy i Charlize Theron, redatelj George Miller otkriva sve više zanimljivih detalja.


Kao što se zna, ulogu mlade Imperator Furiose igra Anya Taylor-Joy koju ponajviše pamtimo iz zadnjih sezona „Peaky Blindersa“ i posebno po briljantnoj ulozi u „šahovskoj“ Netflix seriji „The Queen’s Gambit“. Sjećamo se da su te uloge bile više zahtjevne u verbalnom negoli fizičkom smislu. U „Furiosi“ Taylor-Joy ima skroz drugačije izazove i zadatke.


Naime, kako je u razgovoru za The Telegraph otkrio Miller, ona će u filmu izgovoriti svega tridesetak dijaloških linija. Kad se pogleda unazad ni Mel Gibson kao originalni Mad Max nije govorio mnogo, posebno u kultnom prvom filmu. George Miller kaže da dijalozi imaju tendenciju usporavanja stvari, a film je medij u kojem se često najbolje uživa pri velikoj brzini. Drugim riječima Miller pušta glavnim glumcima da ispričaju priče neverbalno, na temelju njihovih reakcija na licu i ponašanja. Ostaje da se vidi kako se mlada zvijezda, uz koju nastupa još jedno aktualno veliko filmsko ime, Australac Chris Hemsworth.
U recentnim intervjuima potvrdila je da su na snimanju znali prolaziti dani a da nije izgovorila nijednu rečenicu. Od postapokaliptične ratnice koju glumi Miller je tražio drugu vrstu ekspresije, da kako kaže „govori svojim očima“. Koliko je snimanje bilo zahtjevno, odnosno koliki je Miller perfekcionist govori i podatak koji je iscurio sa seta da je za jednu kompleksnu akcijsku scenu ekipa potrošila čak 78 dana dok nije ispalo sve kako je svojeglavi australski redateljski i scenaristički mag zamislio.


Što se tiče odbrojavanja, „Furiosa“ će službenu premijeru doživjeti sutra na znamenitom filmskom festivalu u Cannesu. Za publiku, na domaćem australskom terenu prikazivanje počinje sljedeći tjedan 23. svibnja, a u SAD-u dan kasnije. Za napomenuti je da će dio hrvatske publike, u Cineplexxu Zagreb i Split imati priliku pogledati film i prije Australaca i Amerikanaca, na pretpremijeri u srijedu u 22. svibnja.