Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

život pod povećalom

Angelina Jolie o Hollywoodu: 'Nisam sigurna da bih danas odabrala glumačku karijeru'

Autor: M. Č.

06.12.2023. 21:00
Angelina Jolie o Hollywoodu: 'Nisam sigurna da bih danas odabrala glumačku karijeru'

Foto: Angelina Jolie / Foto Reuters

Glumica je otkrila da planira napustiti Los Angeles, te priznaje da 'nije sva svoja' već cijelo desetljećeSvjetski poznata glumica Angelina Jolie u novom je intervjuu priznala da se vjerojatno ne bi odlučila za istu karijeru da sada počinje u industriji.


U ekskluzivnom intervjuu za Wall Street Journal Magazine, Jolie je priznala da ne bi ponovno izabrala biti glumica, te razjasnila da bi možda uzela u obzir mogućnost glume na pozornici, ali sigurno ne život i karijeru u Hollywoodu. ,,Nikada ne bih postala glumica da danas biram“, rekla je dobitnica Oscara, te dodala: ,,Kada sam počinjala, nije bilo toliko očekivanja da budeš tako javan, da dijeliš toliko”.


Biti pod intenzivnim javnim nadzorom već više od dva desetljeća očito je ostavilo traga na Jolie, koja se još više našla na meti tabloida nakon što se razvela od Brada Pitta prije sedam godina. Stres je postao toliko velik da je tijekom snimanja Disneyjevog nastavka hit filma Maleficent: Mistress of Evil primijetila da joj se promijenio glas od vremena kada je prvi put igrala lik iz bajke. ,,Moje se tijelo vrlo snažno odaziva na stres. Moj šećer u krvi varira. Naglo sam dobila Bellovu paralizu šest mjeseci prije razvoda”, ispričala je.
Jolie je rekla da trenutačno nema “pravi društveni život” živeći u Los Angelesu, zbog nepoželjne pažnje koju dobiva kad god izađe vani. No, nije da pridaje pažnju onome što se piše o njoj u medijima: ,,Jednostavno sam tu tako dugo i rečeno je sve”, primijetila je glumica.


Jolie je dodala da planira napustiti Los Angeles zauvijek i provesti više vremena u svojoj kući u Kambodži: ,,To je dio onoga što se dogodilo nakon mog razvoda. Izgubila sam sposobnost da živim i putujem slobodno. Preselit ću se kad budem mogla”. Naposljetku je zaključila: ,,Odrasla sam na prilično plitkom mjestu. Od svih mjesta na svijetu, Hollywood nije zdravo mjesto. Zato tražiš autentičnost”.


Jolie je u rujnu za Vougue rekla da je počela raditi manje u filmskoj industriji “prije sedam godina, preuzimajući samo poslove koji nisu zahtijevali dugotrajna snimanja“. Kada je upitana što stoji iza te odluke, nije htjela ulaziti u pojedinosti, ali vremenski okvir tog filmskog odmora podudara se s krajem njezinog braka s Pittom. Zatražila je razvod prije sedam godina u rujnu 2016., nakon navodnog fizičkog incidenta koji se dogodio u zrakoplovu.


Jolie je rekla da se trenutačno osjeća “pomalo loše”. ,,Osjećam se kao da nisam bila svoja desetljeće, na neki način. O čemu ne želim govoriti”, obrazložila je.


Nakon što je predvodila uspješni Disneyjev blockbuster Maleficent 2014. godine, i režirala te glumila s Pittom u filmu By the Sea 2015. godine, Jolie je značajno pauzirala s filmskim radom. Nakon toga, imala je samo dvije glavne uloge u osam godina: Maleficent: Mistress of Evil iz 2019. i Those Who Wish Me Dead iz 2021. Igrala je sporedne uloge u Marvelovom filmu Eternals (2021) i fantasy filmu Come Away (2020), te je posudila glas u Disneyjevom The One and Only Ivan (2020) i nadolazećem Kung Fu Panda 4.


Nedavno je završila snimanje filma Maria redatelja Pabla Larraina, u kojem glumi slavnu opernu pjevačicu Mariju Callas tijekom posljednjih dana njezinog života.