Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Meštar lirike

Alejuandro Buendija otvorio "D.O.O.": tragikomične alegorije seciraju društvenu svakodnevicu,

Autor: Ivana Kocijan

26.01.2023. 08:39
Alejuandro Buendija otvorio

Foto: Press

Bez uljepšavanja prenosi ono što mnogi misle, ali se ne usude rećiAko se želiš nekoga riješit’, tu smo mi samo kesu odriješi. Tvoj problem lako ćemo riješit’, opet ćeš se zadovoljan smiješit’. Nemoj dušu svoju griješit’, mi ćemo za tebe riješit’, i nitko nikad neće saznat’ tko. Plaćeni ubojice d.o.o., pjeva Alejuandro Buendija u novom singlu »D.O.O.«.


Meštar lirike Aleksandar Antić kroz svoj alter ego Alejuandra Buendiju progovara o apsurdu sredine. Tema njegovog novog singla iskrivljeno je funkcioniranje modernog kapitalizma, korporacija koje ne prežu ni od čega kako bi došle do zamišljenog im cilja.


Svojim tragikomičnim alegorijama Antić secira društvenu svakodnevicu, bez uljepšavanja prenosi ono što mnogi misle, ali se ne usude reći, a u zabavnu i humorističnu videopriču o fiktivnoj tvrtki Plaćeni ubojice d.o.o., pjesmu je pretočio splitski producent Šimun Šitum.
Pjesma »D.O.O.« još je jedan singl s njegovog zadnjeg albuma »Škrinja« (2020., Dallas Records), ovjenčanog i nagradama Porin i Rock&Off za najbolji album hip-hop glazbe. Novi videouradak stiže nakon spotova za singlove »Čepić«, »Kornjača«, »Gang Bang 2020«, »Dešperado« i »Dijagnoza«, dijelova albumskog mozaika u kojemu Antić napada svojim najsnažnijim oružjem – riječima.


– »D.O.O.« mi je uz »Blago« favorit na albumu »Škrinja« i imao sam veliku želju da dobije i svoj videospot.


Nasreću Šimun Šitum imao je volje i vremena za angažman, došao je na odličnu ideju za scenarij, i sam je snimao, režirao, i montirao video.


Zahvaljujem njemu i svima koji su glumili i sudjelovali u realizaciji spota, i s ponosom vam predstavljam video za pjesmu »D.O.O.«. Srdačno pozdravljam i poručujem: Bolje zovi Salu, kaže Buendija.


Uz redatelja Šimuna Šituma ekipu koji su radili na spotu činili su i Josip Kraljević (kamera), Simo Amanović (montaža), Luce Buj (asistentica režije), Maja Golem (kostimi) i Alen Marić (dizajn).