Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kreativni korak naprijed

Sam Smith predstavio četvrti studijski album 'Gloria'

Autor: Ivana Kocijan

31.01.2023. 10:15
Sam Smith predstavio četvrti studijski album 'Gloria'

Foto: Reuters

Paralelno s »najhrabrijim izdanjem dosad«, otkriven je i singl »I’m Not Here To Make Friends«Nakon uspješnog singla »Unholy« s pop divom Kim Petras, Sam Smith predstavlja dugo iščekivani četvrti studijski album »Gloria« koji je dostupan i na svim glazbenim platformama.


Kako kaže, »Gloria« nije samo kreativni korak naprijed, već i osobni. To je zvuk okova koji padaju na pod, granica koje su radosno probijene te posveta traganju i otkrivanju istinske slobode…


– »Gloria« slavi sve žanrove, dive, pjevačice i autore pop glazbe koje volim… Da, ovaj album označava oslobađanje »moje glazbene dive« – puštam »svoju Gloriju« van, kaže Smith. »Gloria« se također oslanja i na neke proslavljene ženske figure iz dosadašnjih suradnji (Jessie Reyez, Kim Petras, Koffee), a ponajviše istražuje teme seksa, strasti, samoizražavanja i nesavršenosti.
Paralelno s »najhrabrijim izdanjem dosad«, otkriven je i singl »I’m Not Here To Make Friends« koji je producirao Calvin Harris. Prateći spot koji je režirao Tanu Muino započinje impresivnim izlaskom iz zlatnog helikoptera te se razvija u prikaze niza hedonističkih trenutaka.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SAM SMITH (@samsmith)


Zahvaljujući vizualnim elementima koji označavaju slobodu, radost i slobodu izražavanja, spot je ujedno alegorija za neumoljivu individualnost, što je pažljivo osmišljen uvod u sveobuhvatnu temu albuma.


Dugogodišnji suradnici Jimmy Napes, Stargate i Max Martinov kolega ILYA dodatno su pomogli u stvaranju albuma od 13 pjesama koji hrabro balansira na granici između svjetlucavog elektropopa, veličanstvenih, sanjarskih melodija, jamajčanskog dancehall freak-popa, izvrsnih klavirskih balada i zbornog pjevanja.


Sam Smith ovim izdanjem kreće u sasvim suprotnom smjeru od srceparajućih pjesama po kojima se najviše ističe; cilj je bio složiti album o kojem se moglo samo maštati tijekom prijelaza iz adolescentske u odraslu dob.