Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za sam vrhunac ljeta

Prvi headlineri Sea Dance festivala su najtraženija imena elektronske scene!

Autor: S.M.

24.02.2023. 11:00
Prvi headlineri Sea Dance festivala su najtraženija imena elektronske scene!

Foto: EXIT Promo

Na Buljaricu stižu i Van Gogh, Senidah, Crni Cerak & LackuZapočelo je odbrojavanje do 9. izdanja Sea Dancea, najvećeg crnogorskog festivala, koji će biti održan u novom, više ljetnom terminu, od 18. do 20. kolovoza, na predivnoj plaži Buljarica kod Budve.


Prvi headlineri su dva trenutno najuzbudljivija imena na svjetskoj elektronskoj sceni – melodic techno duo ARTBAT i psytechno zvijezda u strelovitom globalnom usponu Indira Paganotto. Gitaristički zvuk za sam vrhunac ljeta donose vječni rock majstori Van Gogh, dok će trap beatove diktirati neprikosnovena Senidah i Crni Cerak & Lacku.


Foto: EXIT Promo

Artbat, Foto: EXIT Promo


Festival će i ove podržati crnogorsku elektronsku scenu, čijim izvođačima će biti posvećena posebna pozornica! Ova imena su samo početak novog Sea Dance putovanja, za koje prodaja ulaznica počinje 1. ožujka, po poklon cijeni od 29 EUR.
„Sea Dance festival doprinosi afirmaciji Budvе kao svjetski poznatе dеstinacijе i dovodi nam publiku sa svih mеridijana. Naša obavеza jе da svе koji dođu prihvatimo otvorеnog srca i prikažеmo sе kao dobri domaćini, što smo, vjеrujеm, dokazali u svim godinama kojе su iza nas, kada su posjetitelji bili izuzеtno zadovoljni i programom fеstivala i posjеtom Budvi.


Suradnja s firmom „MY EXIT ADVENTURE“ iz Novog Sada svih ovih godina jе bila na izuzеtnom nivou i još višе jе učvrstila vеzе kojе njеguju Budva i Novi Sad još od 1995. godinе i uspostavljanja pobratimskih odnosa izmеđu naših gradova“, istakao je predsjednik općine Budva Milo Božović na današnjoj press konferenciji.


Indira Paganotto, Foto: EXIT Promo


„Sea Dance je, nakon Exita, prvi festival kojim smo započeli širenje po svijetu. To je jedan od razloga zbog kojeg naš morski festival ima posebno mjesto u srcu festivalske obitelji.


Dovodimo dva najaktualnija izvođača elektronske scene, čiji žanrovi spadaju u globalno najpopularnije, i očekujemo da će to, uz prelijepu plažu na kojoj se događa festival, biti razlog za dolazak posjetitelja iz cijelog svijeta“, rekao je Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije.


Ravno s poznate Exitove Dance Arene na Sea Dance stiže autentični dvojac ARTBAT. Poznati kao izuzetno aktivni producenti, samo što su objavili prvu pjesmu u 2023. „Dreamcatcher“, dok su prošlu godinu završili hvaljenim singlom „Tibet“.


Senidah, Foto: EXIT Promo


Izdanja sada objavljuju na njihovom labelu Upperground, pod kojim u posljednje vrijeme organiziraju i seriju događaja. Uspeli su steći popularnost, a da istovremeno ostanu vjerni underground zvuku.


Prestižni Mixmag ih je 2019. godine proglasio Zvijezdama godine, a ponijeli su i titulu #1 najprodavanijih artista na Beatportu, kao i priznanje za Najbolje izvođače godine u sklopu Ibiza DJ nagrada.


Njihovo stvaralaštvo obilježili su remiksi Monolinkove pjesme „Returning To Oz” i „Age of Love“ (u suradnji s velikim Pete Tongom), a sada su definitivno na vrhuncu svoje skoro desetljeća duge karijere.