Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

DEFENDER WORKS V8 ISLAY EDITION

Land Rover prikazao svoje prvo specijalno izdanje Defendera. Bit će ograničen na samo 30 komada

Autor: Edi Prodan

20.05.2023. 10:30
Land Rover prikazao svoje prvo specijalno izdanje Defendera. Bit će ograničen na samo 30 komada


Land Rover Classic je prikazao svoje prvo specijalno izdanje Defendera s tradicionalnom temom – Classic Defender Works V8 Islay Edition. Ovo tematsko izdanje slavi Spencera Wilksa, glavnog direktora tvrtke Rover Car Company i jednog od osnivača Land Rovera, te škotski otok Islay, gdje je nastao naziv Land Rover, kao jednog od stvaratelja nenadmašne ostavštine Defendera. Classic Defender Works V8 Islay Edition nadahnut je Land Roverom Series IIa u vlasništvu Spencera Wilksa koji ga je i koristio, a sada je dio kolekcije Land Rover Classic, te jednim od hebridskih otoka na kojem je provodio odmore.


Wilksovo imanje Laggan na otoku Islay korišteno je za testiranje ranih prototipova, a 1947., dok je vozio svoj jako modificirani Rover po neravnom krajoliku, lovočuvar imanja komentirao je da to mora biti »Land Rover« (lutalica poljanama), i tako je nastao taj naziv.


Uz iste tehničke specifikacije, kao i Classic Defender Works V8, Islay Edition pokreće 5,0-litreni benzinski motor V8 od 405 KS u kombinaciji s osmostupanjskim automatskim prijenosom ZF. Svaki je sveobuhvatno restauriran, inženjerski obnovljen i nadograđen upotrebom vozila donatora u razdoblju od 2012. do 2016. godine. Svako pažljivo majstorski izrađeno i ručno sastavljeno vozilo je jedinstvena ponuda najprobirljivijim klijentima koji traže istinski luksuzan, sveobuhvatno inženjerski prilagođen, kolekcionarski klasični Defender, izravno od originalnog proizvođača.
Works V8 Islay Edition bit će ograničen na 30 primjeraka, svi će biti karavani te će njih 17 biti dostupno kao 90 short wheelbase a 13 kao verzija 110 sa sedam sjedala


Cijena za Defender Islay Edition iznosi od 230.000 funti za 90 do 245.000 funti za 110.