Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NASTAVAK PROGRAMA

Zagreb film festival i Rendez-vous au cinéma ovog tjedna u Kino Zoni

Autor: ZL

25.10.2022. 21:04
Zagreb film festival i Rendez-vous au cinéma ovog tjedna u Kino Zoni

Foto: Kino Zona



Nakon prošlotjednog otvaranja sezone u zatvorenom filmskom odom Enniu Morriconeu te prvog dijela manifestacije „Rendez-vous au cinéma“ i filmova „Z“ i „Baš me briga“ zadarska Kino Zona pridružuje se putujućem programu 20. Zagreb film festivala „ZFF putuje“ u sklopu kojeg ove srijede prikazuje crnohumornu dramu Pjera Žalice, „Praznik rada“, a potom nastavlja s drugim dijelom programa „Rendez-vous au cinéma“ !


Nakon deset godina rada u Njemačkoj, Armin se vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi oca Fudu. No Fude nema. Susjedi kažu da je uhićen, ali nitko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok susjedstvo slavi praznik rada, Armin pokušava saznati istinu.


U glavnim ulogama nalaze se Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak i Boris Isaković, a režiju, scenarij, montažu i produkciju potpisuje svestrani sarajevski filmaš Pjer Žalica, snažno povezan s publikom ZFF-a od 2003. kada je za prvijenac „Gori vatra“ ovjenčan posebnim priznanjem žirija (ZFF 2003.), a njegov zadnji regionalni hit „Koncentriši se baba“ prikazan je 2020. u sklopu posebnog online izdanja festivala.




„Praznik rada“, crnohumornu dramu o mentalitetu balkanskog čovjeka, kojom je zatvoren ovogodišnji Sarajevo Film Festival, možete pogledati ove srijede, 26. listopada od 20 h, u Kazalištu lutaka, a ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na blagajni Kazališta lutaka sat vremena prije projekcije.


Drugi dio manifestacije „Rendez-vous au cinéma“ nastavlja se projekcijama u Polivalentnoj dvorani Providurove palače kultnim filmom „Betty Blue“ u četvrtak u 20 h te intrigantnim dokumentarnim filmom „Ghost song“ u subotu, također u 20 h.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.