Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

najbolji španjolski filmovi

Nastavak Tjedna suvremenog latino filma u Kino zoni

Autor: ZL

25.11.2022. 18:43
Nastavak Tjedna suvremenog latino filma u Kino zoni

Foto: Kino Zona



Ovog tjedna u Kino Zoni, u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, se prisjećamo najboljih filmskih ostvarenja španjolske kinematografije zadnjeg desteljeća. Nakon uvodne izvrsne komedije „Kineska priča“, u Kino Zoni danas i sutra možete pogledati komediju “Život je lakši zatvorenih očiju” te dramu “I kiša, također”.


Španjolska, 1966., srednjoškolski profesor engleskog i latinskog, Antonio, strastveni fan Beatlesa, vozi se u Almeriju u nadi da će upoznati svog heroja, Johna Lennona. Usput, Antonio pokupi dvojicu bjegunaca, Junaja i Belén. Naslov filma, dolazi od stiha iz Lennonove pjesme „Strawberry Fields Forever“ koju je napisao dok je snimao film „Kako sam dobio rat u Almeriji“.


Čak šest nagrada Goya potvrda su izuzetnog ostvarenja redatelja i scenarista Davida Treube, odnosno glavnih glumaca Javier Cámara, Natalie de Molina i Francesca Colomera, koje vrijedi pogledati na velikom platnu!




Suptilna humorna drama, nostalgična posveta Beatlesima i drukčijoj Španjolskoj na rasporedu je u petak, 25.studenog od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.


Za sam kraj „Tjedna suvremenog latino filma“ očekuje vas briljantna povijesna dramu, „I kiša, također“!


Španjolski redatelj Sebastián, njegov izvršni producent Costa i sva filmska ekipa nalaze se u Boliviji, na području Cochabambe, kako bi snimili film o Kristoforu Kolumbu, njegovim prvim istraživanjima i načinu na koji su se Španjolci u to vrijeme ponašali prema Indijancima, ističući brutalnosti njihovih četa i hrabrost nekoliko članova Crkve koji su se riječima suočili s mačevima i lancima.


Costa je odabrao ovo mjesto jer je budžet za film mali i ovdje može jeftino angažirati prekobrojne, lokalne glumce i statiste. Sve ide više-manje glatko dok ne izbije sukob oko privatizacije vodovoda. Problem je u tome što je jedan od domaćih aktera vodeći aktivist prosvjednog pokreta.


Režiju ove intrigantne drame o španjolskom imperijalizmu prikazanom kroz dva incidenta koja su vremenski razdvojena 500 godina potpisuje Icíar Bollaín, a glavne uloge tumače Gael García Bernal, Luis Tosar i Karra Elejalde.


„I kiša, također“ osvojio je srca publike i kritike diljem svijeta, a među više od dvadeset nagrada ističu se tri nagrade Goya te nagrada publike na festivalu u Berlinu! U Kino Zoni ga možete pogledati u subotu, 26. studenog od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.


Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti na blagajni ispred Polivalentne dvorane sat vremena prije projekcije. Za studente je pripremljen i posebni popust- uz predočenje iksice cijena ulaznice je 20 kn!


*Projekcija se ostvaruje u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.