Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

16. i 17. lipnja

Festival europske kratke priče ponovno stiže u Zadar

Autor: Portal ZL

09.06.2023. 13:46
Festival europske kratke priče ponovno stiže u Zadar

Zadar je, uz Zagreb, i ove godine domaćin najdugovječnijeg književnog festivala posvećenog kratkoj priči. Već dvadeset i dvije godine Festival europske kratke priče dovodi najuzbudljivija književna imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta; organizira čitanja, tribine, razgovore i povezuje kratku priču s drugim umjetničkim izražajima, a sve to održava u opuštenoj atmosferi i ponekad u otkačenom ambijentu. Ovogodišnje izdanje Festivala europske kratke priče posvećeno je razumu i osjećajima, i piscima koji ih u svojim djelima tematiziraju i prepliću na umjetnički izazovan, društveno angažiran, uzbudljiv i poticajan način.


Najznačajniji domaći i europski kratkopričaši u Zadru nam se predstavljaju u petak i subotu, 16. i 17 lipnja. Moćni glasovi nove europske književnosti – Shida Bazyar, Giulia Caminito, Sara Mesa, Sandor Jászberény… uz ponajbolje domaće pisce govorit će o onome što nas se itekako tiče: o mjestu i vremenu u kojima živimo, o našim krizama i potresima, našim nadama i uporištima.


Zadarski dio Festivala europske kratke priče počinje u petak, 16. lipnja u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka predstavljanjem zbornika Dalmacija Noir. Želite li uživati u vrhunskoj književnosti ili jednostavno biti dio jedinstvene neformalne priče Festivala europske kratke priče, svakako nam se pridružite na programima u Gradskom kazalištu lutaka u Zadru. Program FEKP-a u Zadru pogledajte ovdje.


FEKP organizira Hrvatsko društvo pisaca, a ostvaren je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, Gradom Zagrebom, Gradom Zadrom, Goethe-Institutom, Tradukijem, Talijanskim institutom za kulturu, Veleposlanstvom Španjolske u Zagrebu, Institutom Liszt – Mađarskim kulturnim centrom, Literature Irelandte svim sjajnim prostorima kulture u kojima se FEKP odvija – Vintage Industrial Bar, Knjižara Fraktura, Mali pogon Tvornice kulture i Kazalište lutaka Zadar.