Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Eurosong

Grupa Let 3 održala prvu probu u Liverpoolu

Autor: Ivana Kocijan

02.05.2023. 09:00
Grupa Let 3 održala prvu probu u Liverpoolu

Foto: Corrine Cumming/EBU

Sa sveprisutnom »Mamom ŠČ!« nastupit će u utorak, 9. svibnja na prvoj polufinalnoj večeriOvogodišnji pobjednici Dore, članovi riječkog benda Let 3 otputovali su u Liverpool na posljednje pripreme za Eurosong, te su već u nedjelju održali prvu probu.


Kako podsjećaju s HRT-a, Let 3 sa sveprisutnom »Mamom ŠČ!« nastupit će u utorak, 9. svibnja na prvoj polufinalnoj večeri.


Drugi polufinale na rasporedu je u četvrtak, 11. svibnja, a »veliki finale« je u subotu, 13. svibnja. Neovisno o plasmanu u Liverpoolu »letovci« su do kraja godine najavili i koncert u metaverzumu – prvi u povijesti.
Na Eurosongu će nastupiti 37 zemalja, što je najmanji broj sudionica od 2014. Od natjecanja su odustale Bugarska, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.


Kako smo već pisali, u Areni i kongresnom centru Liverpool, višenamjenskom kompleksu za razna događanja, poznatijem kao ACC Liverpool, postavljena je golema pozornica na 950 četvornih metara, a tu je i »green room« od 500 četvornih metara. Ondje će za međunarodno natjecanje u svibnju biti postavljeno više od 2.000 specijalnih rasvjetnih tijela.