Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Redizajn

Ljubitelj jednadžbe vrijednost za novac: MG predstavio osvježeni model HS

Autor: Edi Prodan

23.09.2023. 18:42
Ljubitelj jednadžbe vrijednost za novac: MG predstavio osvježeni model HS

Popularni HS dobiva novi izgled, s nadgradnjom osnovne razine opremeMG je predstavio redizajniranu verziju svog popularng modela HS koji i dalje zadržava jako dobar odnos između cijene i dobivene vrijednosti. Zadržavajući sličnu cjenovnu strukturu kao i odlazeći model, s izdašnom opremljenom početnom razinom opreme Standard i početnom cijenom od 26,900 eura. Nakon opsežnog redizajna, novi HS ima oštriji, agresivniji izgled. Sprijeda, nova dvofunkcionalna LED prednja svjetla, odvažan dizajn rešetke i novi prednji branik doprinose poboljšanom izgledu koji ponovo uspostavlja HS kao najveće, najluksuznije SUV vozilo tvrtke MG Motor.


Straga, novi dizajn branika, revidirani dvostruki ispušni otvori i LED stražnja svjetla upotpunjuju novi suvremeni stil, uz novi dizajn kotača od 18 inča s dijamantnim rezom.


Novi MG HS nudit će se u Standard, Comfort i Luxury razini opreme. Pri lansiranju, sve će modele pokretati 1,5-litreni benzinski motor s turbopunjačem koji će isporučivati do 162 KS.
Ručni mjenjač dostupan je kao dio standardne opreme, dok je DCT mjenjač s dvostrukom spojkom dostupan kao opcija na razinama opreme Comfort i Luxury uz nadoplatu.


Novi MG HS je zadržaofunkcionalnost i udobnosti prethodne generacije, a unutrašnjost sadrži visokokvalitetne materijale. Informativno-zabavni sustav sa zaslonom od 10,1 inča nadograđen je poboljšanim softverom, što omogućuje bržu i jednostavniju funkcionalnost. Dodatna, Magic siva metalik boja, sada je također dostupna po prvi put unutar HS asortimana. Tako sada paleta boja uključuje dvije jednoslojne, tri metalik boje i jednu troslojnu boju.


Razina opreme Comfort, po cijeni od 29.400 eura za ručni mjenjač, po prvi put uključuje dvofunkcionalna LED prednja svjetla s prednjim i stražnjim sekvencijalnim pokazivačima – uz klima uređaj, satelitsku navigaciju, stražnju parkirnu kameru sa senzorima za parkiranje, brisače sa senzorima za kišu, pristup bez ključa, kožni upravljač, ručicu mjenjača te grijana sjedala kao dio serijske opreme.


Luxury razina opreme, po cijeni od 31.400 eura za ručni mjenjač, predstavlja vrhunac ponude HS-a. S brojnim premium elementima poput ambijentalnog osvjetljenja, digitalnog klima uređaja, velikog el. pokretanog panoramskog krovnog otvora, ekskluzivnih Bader® integriranih presvlaka prednjih sportskih električno podesivih sjedala u kombinaciji kože i alkantare, zatamnjenim stražnjim staklima i nadograđenim audio sustavom sa 6 zvučnika. Verzije s DCT mjenjačem dodatno uključuju električno otvaranje vrata prtljažnika i automatski dvozonski klima uređaj.


Kada je sigurnost u pitanju MG Pilot, sveobuhvatni paket sigurnosnih sustava, dostupan je serijski od prve razine opreme s aktivnim kočenjem u nuždi s otkrivanjem pješaka i bicikala, sustavom pomoći za održavanje trake sa sustavom upozorenja pri napuštanju trake, inteligentnom pomoći pri ograničenju brzine, otkrivanjem mrtvog kuta, upozorenjem na poprečni promet straga, upozorenjem na prednji sudar, inteligentnom pomoći pri paljenju dugih svjetala, tempomatom, a na verzijama s DCT mjenjačem dolazi i sustav pomoći u vožnji u prometnim gužvama u kombinaciji s adaptivnim tempomatom.