ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

OD 1987.

Jeep Wrangler zabilježio značajan rekord: Prodao je petmilijunti automobil

Autor: Edi Prodan

17.09.2023. 13:41
Jeep Wrangler zabilježio značajan rekord: Prodao je petmilijunti automobil

Foto: ReutersJeep je objavio prodaju petmilijuntog Wranglera, koji je kupio kupac u Camdenu, New Jersey. Vlasnik će dobiti vrijednosti od pet tisuća dolara Jeep Performance Parts i doživotne Jeep Wave pogodnosti za brigu o kupcima koje uključuju planirano održavanje, pristup ekskluzivnim Jeep događajima i posvećenu brigu o kupcima.


– Wrangler je nasljednik legendarnog Willysa, a od svog dolaska 1987. bio je glavni oslonac u svijetu SUV vozila i vrlo smo ponosni što možemo proslaviti petmilijunti Jeep Wrangler, rekao je Eric Laforge, voditelj marke Jeep u Europi. Prvi Jeep Wrangler, s oznakom modela YJ, ušao je u proizvodnu prije 37 godina u tvornici American Motors Corporation.


YJ je prodan u 630.000 primjeraka između 1987. i 1995. godine. Iza njega su dolazili modeli TJ u 1996., JK u 2006. i JL u 2017.; svaka nova generacija napravljena je na legendarnoj povijesti kroz neusporedivu kombinaciju off-road sposobnosti i legitimnog Jeep dizajna.
Od predstavljanja modela Wrangler YJ, svaka sljedeća izvedba modela Wrangler dizajnirana je da bude još profinjenija i udobnija za svakodnevnu upotrebu, dok kupcima pruža najsposobniji za terensku vožnju i najpoznatiji SUV na svijetu. Legendarno vozilo osvojilo je srca Europljana i zahvaljujući bezbrojnim specijalnim serijama koje su se nizale tijekom godina.


To uključuje »10th Anniversary«, »Golden Eagle« i »Backcountry« da spomenemo neke od najpopularnijih. Iste godine počinje proizvodnja četvrte generacije modela, projekta razvijenog pet godina ranije pod okriljem novorođenog Fiat Chrysler Automobile.


Zatim, 2021., Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ima svoj debi u Europi – najučinkovitiji, najsnažniji, održivi, tehnički napredniji i povezani Wrangler ikada predstavljen na europskom tržištu – koji je počašćen prestižnim kontinentalnim nagradama, uključujući »4×4 of the year 2022« koju je dodijelio renomirani francuski časopis ‘4×4 Magazine’. Kultni Jeep Wrangler, najsposobnije i najpriznatije vozilo na svijetu, pruža neusporedivu terensku sposobnost i proizvodi se u više od 80 godina inženjerske izvrsnosti 4×4.


Elektrificirani Wrangler 4xe najsposobniji je dosad s najboljim performansama u klasi zahvaljujući kombinaciji snažnog motora sprijeda s unutarnjim izgaranjem i iznenađujućeg stražnjeg električnog pogona pa isporučuje okretni moment na zahtjev vozača.


Koristi 2,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem, koji ima ukupnu snagu od 380 KS i 637 Nm okretnog momenta, u kombinaciji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, dva elektromotora i visokonaponskom baterijom, pružajući do 53 km potpuno električnog dosega u gradskim sredinama i 3,5 l/100 km potrošnje goriva.