Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Šokantni podatak

Je li moguće da je ovo najprodavaniji auto u Europi?

Autor: Portal Novi list

28.10.2022. 17:47
Je li moguće da je ovo najprodavaniji auto u Europi?

Teslin Model Y u rujnu premašuje registracije novih automobila u Europi, pokazuju izvješćaModel Y tvrtke Tesla bio je na vrhu registracija novih vozila u Europi prošlog mjeseca, pokazali su podaci istraživanja tržišta, prenosi Reuters.


SUV srednje veličine najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila brzo postaje vozilo koje mnogi biraju u regiji.


Ovo je prvi put da je Teslin SUV vodeći na ljestvici u Europi, priopćio je u srijedu londonski JATO Dynamics jer je prošli mjesec registrirano 29.367 automobila Tesla Model Y, što je 227% više nego prošle godine.

Supermini automobil Peugeot 208 našao se na drugom mjestu, a Renaultova Dacia Sandero na trećem mjestu rujanske ljestvice.


Model Y jedan je od najuspješnijih Teslinih automobila, kojih je ove godine do sada proizvedeno 879.346, u usporedbi s 906.032 automobila u cijeloj prošloj godini.Rast prodaje Teslinog modela Y naglašava nastojanja vlasnika Tesle Elona Muska da poveća proizvodnju u svojoj tvornici u Berlinu, u Njemačkoj, koja je otvorena u ožujku i sada proizvodi 2.000 automobila tjedno.


Ranije ovog mjeseca, iz Tesle su upozorili da će logistički izazovi vjerojatno otežati isporuke vozila u bliskoj budućnosti.