Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Skupe jurilice

BMW objavio detalje redizajna svog kupea i kabrioleta iz serije 4

Autor: T.I.

31.01.2024. 20:04
BMW objavio detalje redizajna svog kupea i kabrioleta iz serije 4

Foto: BMW

Po objavljenom, vanjske preinake na M440i modelima su manje zamjetne, više je osvježenja u unutrašnjosti automobila, kao i u nekim novitetima po pitanju elektronikeBMW je danas objavio detalje modifikacija i osvježenja na luksuznim modelima kupea i kabrioleta iz serije 4. Po objavljenom, vanjske preinake na M440i modelima su manje zamjetne, više je osvježenja u unutrašnjosti automobila, kao i u nekim novitetima po pitanju elektronike.


„Moderni dodaci i nove značajke opreme donose vrhunski ugođaj obnovljene sofisticiranosti u interijer. Vrhunski dizajn kokpita, uključujući BMW zakrivljeni zaslon, predstavlja najnoviju evoluciju BMW iDrive tehnologije s QuickSelectom, koji se temelji na novom BMW operativnom sustavu 8.5.“ – napisali su u opisu ovih poboljšanja unutar ovih modela. Uz to, redizajniran je volan i instrument ploča, drugačije su presvlake sjedala. Osim što je računalni sustav za kontrolu sekundarnih sistema u autu poput radija, klime ili navigacije, uz nadoplatu kupcima je na raspolaganju Augmented View tehnologija koja na ekranu kombinira navigaciju i stvarnu sliku ceste ispred vozača, odnosno na njoj kursorima u realnom vremenu pokazuje odabranu rutu.

Foto


BMW M440i


avatar

Snimio:


31.01.2024. 19:10


Galerija
Što se tiče vanjštine, promjene se očituju u dodavanju novih finiša boje, naplatcima od lake legure, lagani redizajn prednjih svjetala kao i opcijski dostupna stražnja svjetla Laserlight koja se razlikuju od klasičnih po prepoznatljivim oštrim uzdužnim linijama.


Nadalje, dosad je BMW nudio ove kupee i kabriolete u dvije verzije pogona, na BMW-u tradicionalni zadnji pogon i na sva četiri (xDrive). Ova restilizacija je iskorištena da se opcija samo na stražnji pogon izbaci. Također, ima i nekih promjena u samom motoru. I dalje su to mašine sa šest cilindara u liniji, no inženjeri su malo poradili na snazi, skočila je s 510 na 530 konjskih snaga.


Osvježeni kupe i kabriolet serije 4 bit će dostupan od ožujka 2024. za kupce dubljeg džepa. Naime, kupe košta 121 tisuću eura a kabriolet 127,7 tisuća eura.